Afvalracer Annemarie: “Ik zeulde altijd 2 zakken aardappelen mee!”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Annemarie. 

Niet te geloven,  het eerst deel van de Afvalrace is alweer voorbij en wat heeft het me al veel gebracht. Ik heb bergen energie, een stapel veel te grote kleding, veel nieuwe lieve mensen ontmoet en als allerbelangrijkste: ik voel me gezonder dan ooit. Al deze dingen had ik nooit bereikt zonder de hulp van Michael en het team van Enforce.

De eerste les die ik had kan ik me nog goed herinneren, de oefeningen die ik toen moest doen dacht ik nooit te leren. En nu, 2 maanden later doe ik ze zonder om te vallen en zelfs met extra gewichten. Vandaag ging ik boodschappen doen en kocht een zak aardappelen van 5 kilo. De tweede zak kreeg ik er gratis bij maar ik was vergeten dat mijn auto ver weg geparkeerd stond.

Ik kon toen 2 dingen doen, mijn boodschappen even laten staan of even een stukje sjouwen met 10 kilo aardappelen. Tijdens het lopen besefte ik me hoe zwaar dit was en dat ik dit gewicht al jaren extra mee had gesjouwd maar dat nu niet meer hoef. Ik voelde me letterlijk 10 kilo lichter toen ik ze in de auto legde.

Figuurlijk legde ik daar ook mijn afgevallen kilo’s neer. Ik heb ooit van iemand de tip gehoord om het niet te hebben over: ik ben 10 kilo kwijt want dat duidt erop dat je ze weer terug wil vinden, nou wie ze vind mag ze houden want ik hoef ze niet meer.

Ik ben ⅓ kwijt van mijn totale doel en heb natuurlijk ook mijn mindere momenten, maar als ik dan de succesverhalen van mijn medesporters lees en met ze App dan kan ik er weer tegenaan. Sinterklaasavond was wel een uitdaging maar mijn grootste moeilijkheid was om me de dag erna weer te terug te vinden in mijn dieet.

Lieve mensen, ik ga weer vol goede moed aan de volgende ronde beginnen en hou jullie op de hoogte.
Veel lieve en sportieve groetjes van Annemarie

Annemarie wordt begeleid door Michael van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen