Afvalracer Marieke: “Sporten is soms erg lastig tussendoor te plannen”

Foto: Marieke van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Marieke.

Nieuwe week nieuwe blog

Deze week een week zonder hardlopen maar daarvoor in de plaats Float Fit bij De Warande. Afgelopen dinsdag ochtend om 7.15 ben ik gaan float fitten.Float Fit is op een soort hard luchtbed oefeningen doen op het water. “Makkelijk!” hoor ik je zeggen. Nou probeer het maar eens. Pfffff, ontzettend zwaar! Het is zo lastig om je evenwicht te houden en dan ook nog eens oefeningen te doen.

Plannen

In oktober starte de Afvalrace Oosterhout. Geen tijd meer voor smoesjes, gewoon gaan met die banaan. Maar dat betekend wel een strakke planning. Drie dagen werken. Drie kinderen. Muziek maken bij een carnavalsband. Lid van een ouderraad van de school van mijn kinderen. Normaal gesproken al een volle week. Maar toen kwam de Afvalrace erbij: 5 dagen sporten. 3 keer bij Enforce en 2 keer thuis. Op mijn vrije dagen heb ik in de ochtend sporten ingepland. Ik breng Joris en Douwe naar school en Maarten is er dan voor kleine Faas. Zo kan ik meteen door naar het sporten.

Lieve hulp

Op dinsdagavond staat hardlopen op de planning. Dankzij mijn moeder, schoonmoeder en mijn tante Jose kan ik hierheen. Er staat altijd iemand klaar om op te passen. Maarten werkt in een restaurant en is op twee avonden na elke avond weg zodat ik elke avond oppas nodig heb als ik ergens heen wil. Soms erg lastig, maar doordat iedereen klaar staat en mij ontzettend steunt in de race tegen de kilo’s kan ik alle ballen in de lucht houden. Soms valt er nog wel eens eentje op de grond maar dan pakken we hem op en gaan we door.

Cijfers geven aan mezelf

Afgelopen donderdag een erg fijn gesprek gehad mer Eric. Tuurlijk is de strijd tegen de kilo’s mijn doel nummer 1, maar wat ik steeds vaker merk is dat alles er om heen net zo belangrijk is geworden. Donderdag door middel van mezelf cijfers te geven weer een keer goed naar mezelf gekeken. Een aantal maanden geleden vond ik dit erg lastig en scoorde ik op alle punten erg laag en wist ik vaak niet hoe ik met sommige situaties om moest gaan. Nu gaat dat al veel beter en weet ik dat ik er mag zijn en dat ik er zeker ook voor anderen mag zijn. Maar niet ten koste van mezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn blog tot volgende week.
Groetjes Marieke

Marieke wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen