Bijzondere theatervoorstelling in voormalig zwembad BOCK

Foto: Patrice Matthee (via Facebook)

Op 5, 6, 12 en 13 april wordt het voormalige zwembad De Blikken een heus theater. Na zo’n half jaar repeteren wordt de voorstelling ‘De dag dat mijn broer niet thuis kwam’ gespeeld onder regie van Bocker Patrice Matthee. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon.

‘De dag dat mijn broer niet thuis kwam’

Het verhaal gaat over vier broers en twee zussen in een naaiatelier in bezet gebied. Of eigenlijk drie broers en twee zussen. Want de jongste broer kwam op een dag niet meer thuis. Drie broers en twee zussen zijn inmiddels volwassen en kijken terug. Ze reconstrueren de dag dat hun Jochie ontsnapte aan hun toeziend oog. Elf jaar geleden. Wat gebeurde er nou precies? Was iemand schuldig? Had het anders kunnen lopen? Wie was verantwoordelijk? Er wordt gerouwd, er zijn frustraties, er is gekibbel, maar er wordt ook gelachen, gespeeld en er is veel liefde.

Over Bocker Patrice Matthee

Na de Pabo (in Utrecht) en Cultuurwetenschappen (in Tilburg) te hebben afgerond, is Patrice uitgekomen bij wat ze het allerliefste doet: theatermaken. In 2017 studeerde ze af met de indringende voorstelling ‘Vlucht!’, gespeeld op locatie in een voormalige azijnfabriek. Vanuit BOCK wil Patrice zich verder specialiseren in locatietheater en wil ze niet voor de hand liggende verbindingen leggen binnen en buiten de kunsten (zoals zorg en het sociale domein). Daarnaast maakt zij zich sterk voor een steeds betere plaats van kunst- en cultuureducatie in het onderwijs.

Meer informatie

De voorstelling ‘De dag dat mijn broer niet thuis kwam’ wordt gespeeld op 5, 6, 12 en 13 april vanaf 20.00 uur (deur open vanaf 19.30 uur) bij Stichting BOCK in voormalig zwembad De Blikken aan het Paterserf 10 in de wijk Oosterheide. Kaartje kosten 12,50 per persoon en kun je vooraf reserveren via [email protected]. Je kunt op locatie pinnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen