Uniek trio speelt Liever in de KluiZ dan ThuiZ

Foto: Kika Sprangers

Op woensdag 15 januari spelen Kika Sprangers, Martin Fondse en Jörg Brinkmann een uniek concert in de reeks Liever in de KluiZ dan ThuiZ.

Kika Sprangers

Muzikaal uit Kika Sprangers zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities, waar melancholie en harmonie de boventoon voeren (Jazz Internationaal Rotterdam). Ze studeerde aan het conservatorium in Utrecht en studeerde af in 2016 met een onderscheiding. In 2017 verscheen haar CD Leaves of Lilly. Ze was Young VIP in 2018 en wordt gezien als een van de meest veel belovende Jazz musici van dit moment. Ze komt samen met Martin Fondse winnaar van de Boy Edgar prijs 2017 en Jörg Brinkmann naar Oosterhout.

Martin Fondse

Waar is hij niet bij betrokken als het om muziek gaat, als arrangeur, toetsenist, bandleider van diverse orkesten, zijn biografie is te groot om het allemaal hier te benoemen. Het is een geweldige eer om hem in Oosterhout te mogen ontvangen. Hij wordt gezien als een van de meest creatieve en originele componisten, arrangeurs van Nederland en daarbuiten. Zelf zegt hij: Ik bevind mij te midden van veel stijlen, alles is welkom. Hij weet als geen ander klassiek, jazz, latin en wereldmuziek te verbinden. Jörg Brinkmann ontbreekt nog aan dit geweldige trio. Hij is een absoluut fenomeen. Met dit trio ontdekt u alles wat de cello in (KluiZ) huis heeft.

Liever in de Kluiz dan Thuiz

Een kaartje voor deze unieke avond kost 15 euro per stuk en het concert begint om 20.30 uur. Liever in de KluiZ dan ThuiZ voor jazzliefhebbers heeft al talloze muzikale topmuzikanten over de vloer gehad. Van Hans van Oosterhout tot Teus Nobel, de muzikanten waarderen ons jazzpodium en spelen er graag. Ook dit seizoen weten ze weer bijzondere combinaties en nieuwe muziek naar Theater de Bussel te halen. Liever in de KluiZ dan ThuiZ wordt ondersteund door de Vrienden van de KluiZ. Wil je je hiervoor aanmelden meer informatie? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen