Ruim 15.000 bezoekers voor Speelgoedmuseum in 2019

15.000ste bezoeker van 2019
15.000ste bezoeker van 2019
Foto: Speelgoed- en Carnavalsmuseum 'Op Stelten'

Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘Op Stelten’ aan de Zandheuvel heeft een goed jaar achter de rug met ruim 15.000 bezoekers.

15.000ste bezoeker

Op het randje van 2019 en 2020 vierde Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘Op Stelten’ nog een mooie mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis waren er meer dan 15.000 bezoekers in een jaar langs de kassa gegaan. De 15.000ste bezoeker was een gezin uit Tilburg dat vlak voor Oudjaar nog een bezoekje bracht aan het museum. 15.000 bezoekers per jaar is veel voor een museum dat volledig draait op vrijwilligers. En er zijn nog al wat vrijwilligers actief binnen het museum! Daarbij kun je denken aan zaken als informatievoorziening, schoonhouden, koffie schenken, inrichten van de vitrines, uitzoeken waar speelgoed vandaan komt, kleine reparaties, restauratie, vernieuwen, rondleiden en nog vele andere zaken. De 15.000 bezoekers in 2019 zijn dan ook een flinke waardering voor hun harde werk.

Geschiedenis

Het Speelgoedmuseum is ontstaan uit een particuliere verzameling. Na vertrek van de Zusters Franciscanessen in 1982 werd het gevestigd in het Sint-Antoniusklooster en in 2008 verhuisde het naar de huidige locatie, waar vroeger de Zandheuvelschool zat. Naast de oorspronkelijke verzameling van het Speelgoedmuseum ‘Op Stelten’ vind je er ook de collectie van het voormalige Poppen- en Speelgoedmuseum uit Tilburg en het Kaaiendonks Carnavalsmuseum. Het museum bevat een verzameling speelgoed, zoals poppen, poppenhuizen, spelletjes, stokpaarden, meccanodozen, speelgoedautootjes en dergelijke. Er is ook een verzameling optisch speelgoed, waaronder toverlantaarns. In het Carnavalsmuseum vindt je een ruime collectie carnavalsattributen en -snuisterijen.

Meer informatie

Het Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘Op Stelten’ is te vinden aan de Zandheuvel 51. Entree is 7 euro voor volwassen en kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen 4,50 euro. Kinderen t/m 3 jaar en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen