Robots en VR tijdens Tech-Doe-Dag bij Theek5

Foto: Theek 5

Theek 5 laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met techniek, wetenschappelijke proefjes en mediawijsheid door diverse workshops.

Tech-Doe-Dag

Maak je eigen Virtual-Reality-bril, ga aan de slag met verschillende robots, ontdek het geheime recept van superslijm, en nog veel meer. Ben je een kampioen in Fortnite? Bewijs het tijdens onze Fortnite wedstrijd en ga naar huis met een prijs. De spectaculaire opening van deze dag is in de brandende handen van de knotsgekke wetenschapper van Mad Science. De Tech Doe Dag vindt plaats op zaterdag 21 maart bij Theek5 van 12.30-17.00 uur en is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8.

21e eeuwse vaardigheden

Technologische ontwikkelingen gaan in een sneltreinvaart en bepalen voor een groot deel onze toekomst. Kinderen van groep 3 t/m 8 ontdekken op de Tech Doe Dag de meerwaarde van techniek, ICT, creativiteit, wetenschap en mediawijsheid en werken zo dus aan hun 21e eeuwse vaardigheden. Niet alleen kinderen, maar ook ouders en leerkrachten zijn natuurlijk van harte welkom.

Op het programma

Gedurende de middag worden verschillende workshops georganiseerd. Ben je geïnteresseerd in robots? Dan kan je zelf een echte robotkrab, tekenrobot of Solly de robot maken. Bouw ook een interactieve knikkerbaan met Littlebits, ga aan de slag met een 3D-pen of maak een deurmatverklikker. Ben je meer geïnteresseerd in VR? Dan kan je je hart ophalen door op VR-expeditie te gaan, een eigen VR-bril te maken of door virtuele graffiti te spuiten met de VR-bril. Wek de wetenschapper in jezelf en ontdek het geheim van superslijm, de eigenschappen van droogijs of maak je eigen uitbarstende vulkaan. Fortnite, wie speelt het niet? Mars Game Events houdt tijdens de Tech Doe Dag een heuse Fortnite wedstrijd. Kom op één van de acht Playstations je skills showen. De ranking wordt de hele dag bijgehouden en je maakt zelfs kans op een wedstrijdbeker.

Aanmelden

Een aantal activiteiten is gratis, voor andere moet je betalen. Vergeet in ieder geval niet om aan te melden via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen