Update eerste Coronapatiënt in Oosterhout

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

De school waar de kinderen van de eerste coronapatiënt in Oosterhout op zitten heeft ouders inmiddels geïnformeerd.

Update Corona Oosterhout

Zondagavond heeft de gemeente Oosterhout bevestigd dat in Oosterhout de eerste inwoner positief is getest op het Coronavirus COVID-19. De 39-jarige man zit in thuisisolatie, ook geïsoleerd van zijn gezinsleden. De man en zijn gezin staan onder controle van de GGD en zij adviseert de gezinsleden wat wel of niet mogelijk is. De man maakt het, ondanks zijn besmetting, naar omstandigheden goed.

Schoolgaande kinderen

Naar aanleiding van ons bericht zondagavond werden er veel vragen gesteld op onze social media. Een veelgestelde vraag op onze Facebookpagina betreft de school van de kinderen. Omwille van de privacy zijn er geen mededelingen gedaan over welke school of kinderopvang door de gezinsleden worden bezocht. Inmiddels is wel bekend dat de betreffende instellingen alle betrokken ouders zondag hebben geïnformeerd.

Algemeen advies

De GGD controleert, monitort en adviseert het gezin. Daarnaast roept de gemeente op om allemaal ons steentje bij te dragen om mogelijke besmettingen te voorkomen door vaak je handen te wassen, te hoesten in je elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken. Voel je je grieperig, heb je koorts, moet je hoesten of ben je verkouden? Beperk dan je contact met anderen zoveel mogelijk. Kijk op de onderstaande website voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen