Donderdag film ‘Visages Villages’ in Stadstuin de Schelp

Foto: Stadstuin de Schelp

Op donderdagavond 9 september verzorgt Film op Locatie in Stadstuin de Schelp de vertoning van de film ‘Visages Villages’.

Film op locatie

Deze zomer zijn er, ondanks alle beperkingen, toch enkele evenementen die doorgaan. Twee weken geleden startte Film op Locatie haar seizoen weer op. De tweede film staat op de agenda voor donderdag 9 september in Stadstuin de Schelp. De inloop is vanaf 20.00 uur en de film start om 21.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Bekijk onderaan dit artikel de trailer en klik op de link om direct kaarten te bestellen.

Over de film

Agnès Varda –‘de grootmoeder van de Nouvelle Vague’- en de vijfenvijftig jaar jongere fotograaf en schilder JR reizen door het platteland van Frankrijk en doen daar dorpjes aan om de lokale gemeenschap te ontmoeten en portretten te fotograferen van mensen, die vervolgens ter plekke worden uitvergroot en op muren of andere plekken worden geplakt. Dit gegeven is een simpele doch effectieve manier om de kracht van beelden naar voren te laten komen. De jonge fotograaf en oude filmmaakster (Varda overleed in 2019 op 90 jarige leeftijd) verschillen enorm van elkaar, maar delen een liefde voor mensen en visuele kunst. Winnaar van het Gouden Oog voor de beste documentaire op het Cannes filmfestival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen