VASTWEL: Goede Vrijdag een Vredeswandeling met Piet van de Pluim

Foto: Vastwel.life

Op Goede Vrijdag 15 april is er een ingetogen Vredeswandeling onder leiding van ontspanningsdocent Piet van de Pluim.

Vredeswandeling

Uitgaande van het wel heel actuele thema “Macht & Mededogen is er op Goede Vrijdag 15 april een ingetogen en meditatieve tocht langs een aantal watertappunten van Brabant Water in Oosterhout. Deze watertappunten noem we gemakshalve nieuwe bronnen! Wat het in feite ook zijn! Het is een bijzondere dag om even stil te staan bij jouw eigen bronnen. Elke (watertappunt) bron staat voor een levensthema, zoals vertrouwen, vergeving, verdriet, ontkenning, macht, mededogen.

Levensthema’s

Er wordt gewandeld met gerichte opdrachten, er is stilte en dialoog met de ander. En bij elke bron, wordt een tekst die juist nu actueel is uitgedeeld. Bij elke bron is er ook muziek die afgestemd is op het thema. Op deze wijze brengen we de watertappunten, onze levensthema’s in verbinding met het oude verhaal, wat nog steeds iedere dag actueel is. De start is om 19.00 uur bij Theater de Bussel aan de Torenstraat en eindigt omstreeks 21.00 uur.

Donkere Metten

Na afloop kun je aansluiten bij de Donkere Metten in de St. Jansbasiliek, gezongen door het Schola Cantorum. Een oude kloostertraditie vanuit de Middeleeuwen. Na elk gezang wordt een kaars gedoofd totdat de kerk helemaal donker is. Symbolisch voor macht zonder mededogen. De Donkere Metten beginnen om 21.15 uur duren tot 22.00 uur. Je hoeft je niet vooraf op te geven en deelname aan de Vredeswandeling en de Donkere Metten is gratis. Met de 25-jarige ervaring van Piet van der Pluijm en de vele vredeactiviteiten die hij heeft georganiseerd belooft het een bijzonder moment te zijn in deze Goede Week. Vastwel is een van de initiatieven van het Leer-en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen