Gratis concert Hans en Manja Okkerse op Maarschalkerweerdorgel en viool

Hans en Manja Okkerse
Hans en Manja Okkerse
Foto: St. Ludens

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 16 juli wordt verzorgd door organist Hans Okkerse en zijn dochter Manja op viool. 

Orgel en viool

Het derde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 16 juli en wordt verzorgd door de organist Hans Okkerse uit Dordrecht. Hans behoort al bijna tot het meubilair van de Basiliek, want hij was al vele malen met succes te gast in de Marktconcert-serie. Vaak trad hij de afgelopen jaren op samen met zijn dochter Manja op viool. De afgelopen twee jaar moest Manja wegens omstandigheden ontbreken, heel fijn dat ze nu weer meedoet!

Programma

Het duo speelt schitterende muziek (bewerkt) voor orgel en viool van J. Rheinberger, G. Mahler (Adagietto uit 5e symfonie), S. Rachmaninoff (Vocalise) en C. Franck (openingsdeel uit de beroemde vioolsonate). Daarnaast speelt Hans een aantal solowerken van o.a. Th. Dubois,  J. Rheinberger, M. Reger en C. Franck (Pièce Héroique). Van harte aanbevolen dit derde Marktconcert!

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het fraaie Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen