Uitstel aflossingsverplichting lening Tozo

Foto: Pixabay License / Alexas_Fotos

In de oorspronkelijke regeling moet je als ondernemer vanaf januari 2021 starten met aflossen, maar dat is inmiddels gewijzigd.

Uitstel aflossingsplicht

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) bestaat uit twee onderdelen. Namelijk uit een periodieke uitkering voor levensonderhoud en uit een lening voor bedrijfskapitaal bij liquiditeitsproblemen. In de oorspronkelijke regeling had de Tozo-lening een looptijd van drie jaar én moest je als ondernemer vanaf januari 2021 starten met de aflossing van de lening. Door de nieuwe lockdown is besloten om de Tozo op dit onderdeel te wijzigen.

Wat wijzigt er precies?

Deze wijziging betekent het volgende:

  • Je hoeft het bedrijfskapitaal pas vanaf 1 juli 2021 af te lossen (als je dat wilt).
  • Ook de opgebouwde rente van 2% per maand hoef je pas vanaf 1 juli te betalen. De rente-opbouw loopt niet door in de periode van 1 januari tot 1 juli 2021, maar wel weer vanaf 1 juli 2021.
  • Vanaf de uitbetaling van het bedrijfskapitaal heb je 3,5 jaar de tijd om het bedrijfskapitaal af te lossen.

Concreet betekent dit dus dat in januari 2021 nog niet afgelost hoeft te worden op de Tozo-lening. Voor het uitstel van de aflossingsverplichting hoeft geen verzoek te worden gedaan. In juni 2021 informeert de gemeente ondernemers over de aflossingsverplichting met ingang van juli 2021.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen