Autoverkeer voor de bouwvak al over nieuwe Bromtol-rotonde

Foto: Gemeente Oosterhout

Werkzaamheden gaan voorspoedig. Het autoverkeer rijdt nog voor de bouwvakantie over de nieuwe Bromtol-rotonde en aansluitende wegen.

Bromtol-rotonde

De gemeente laat weten dat de Brieltjensweg al op donderdag 5 augustus zal worden aangesloten op de nieuwe vijftaks turborotonde bij de Bromtol. De aannemer werkt tot en met maandag 9 augustus aan de nieuwe wegen. Op het einde van de dag zullen de nieuwe rotonde en wegen opengesteld worden. Naast de Brieltjensweg zijn dan ook De Weststadweg en de Technologieweg definitief aangesloten op de nieuwe rotonde en enkel de Stelvenseweg heeft een tijdelijke aansluiting. Fietsers kunnen via tijdelijke toeritten gebruik maken van de nieuwe tunnel. Zo kunnen de fietsers veilig oversteken, maar rijden zij wel over een tijdelijke verharding.

Afrondende werkzaamheden

Vanaf 30 augustus worden de werkzaamheden weer hervat. Zo zal de aannemer dan de Stelvenseweg definitief aansluiten op de nieuwe rotonde en breken ze de tijdelijke rotonde op. De Stelvenseweg is van 30 augustus tot 17 september afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast werkt de aannemer de bermen en de waterpartijen af en legt de toeritten naar de fietstunnel aan. Als laatste vinden er in september nog werkzaamheden plaats aan de middengeleiders op de Weststadweg, kruising Technologieweg-Distributieweg en zal er resterend betononderhoud uitgevoerd worden aan de bestaande Weststadweg.

Eind september is de bromtol terug

De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Bij regen kan er geen beton gestort kan worden. Naar verwachting rondt de aannemer de werkzaamheden in september af en zal het kunstwerk De Bromtol eind september teruggeplaatst worden. In het najaar vindt de aanplant van de nieuwe bomen plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen