De Verweesde Toren reikt eerste erespeld uit aan burgemeester Buijs

Afgelopen week werd het beleidsplan van Stichting De Verweesde Toren overhandigd aan Burgemeester Buijs en wethouder Kastelijns.

Oorkonde De Verweesde Toren

Stichting De Verweesde Toren zet zich in voor behoud en promotie van de ruïne ‘Huis ten Strijen’, ook bekend als De Slotbosse Toren. Om hun doelen te bekend te maken bij het gemeentebestuur, is het bestuur van de stichting deze week naar het Stadhuis gegaan. Hier heeft voorzitter Frans Engels in gepast ornaat de getekende oorkonde voorgelezen en overhandigd aan burgemeester Buijs en wethouder Kastelijns.

Eerste Erespeld voor de burgemeester

Daarnaast werd bij de burgemeester de allereerste Verweesde Toren Erespeld opgespeld. Ook werd er een exemplaar van het beleidsplan van de Stichting op papier aan de burgemeester en de wethouder overhandigd. Dit plan zet de diverse doelen van de Stichting uiteen.Tevens stond een afspraak gepland met leden van de Stichting en Burgemeester en Wethouder in besloten kring. Er werd levendig gediscussieerd over mogelijke assistentie bij de plannen van de Stichting en een aantal vervolgafspraken werden al ingepland.

Doelen van de stichting

Stichting De Verweesde Toren staat voor behoud en promotie van de nog bestaande ruïne ‘Huis ten Strijen’ door middel van expositie, evenementen, openstelling en (social) media-aandacht. Daarnaast wil het de contouren van het ‘Huis ten Strijen’ en het bijbehorende landgoed zichtbaar maken en wil het de kennis vergroten over het middeleeuwse Oosterhout en (landschappelijke) omgeving in het bijzonder als het gaat om de figuur van Willem van Duivenvoorde en het ‘Huis ten Strijen’ in de periode van 1288 tot en met 1753.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen