Ter Aalsterbrug per direct afgesloten voor zwaar verkeer

Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente heeft per direct de Ter Alsterbrug afgesloten voor zwaar verkeer om dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Ter Aalsterbrug

De gemeente laat weten dat bij een controle van de Ter Alsterbrug is gebleken dat niet met 100% zekerheid kan worden gesteld dat zwaar verkeer veilig gebruik kan maken van de brug. De Ter Aalsterbrug ligt ter hoogte van het Pannenkoekenrestaurant in Den Hout. De gemeente heeft besloten de brug voor zwaar verkeer te sluiten. In de jaren zestig en zeventig zijn constructies toegepast, die met de huidige kennis van zaken anders worden beoordeeld dan destijds. Daarom heeft de gemeente een deskundige gevraagd de bruggen en viaducten te beoordelen op de nu geldende normen en zienswijzen.

Draagkracht zware belasting

Bij de bouw van de Ter Aalsterbrug is een techniek gebruikt, waarvan vrij recent is gebleken dat die minder sterk is dan waar destijds vanuit is gegaan. Uit dat onderzoek ter plaatse, onder andere met radartechnieken, is gebleken dat de draagkracht van de brug voor zware belastingen niet met 100% zekerheid kan worden gegarandeerd. Dit verraste de gemeente, omdat de brug er al best een tijd ligt zonder dat daarbij schades of gebreken zijn opgetreden. De gemeente kreeg het advies om zwaar verkeer (> 3.5 ton) van de brug te weren en heeft per direct actie ondernomen.

Veilig voor fietsers, voetgangers en automobilisten

Als fietser, voetganger en automobilist van personenauto’s kunt u zonder zorg gebruik maken van de Ter Aalsterbrug. Voor zwaarder verkeer wordt de brug gesloten tot er meer duidelijkheid bestaat over het gebrek en hoe de brug dan kan worden verbeterd. Dat gaat naar verwachting geruime tijd duren. De gemeente doet haar best om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen