Andere locatie dan Verrijzeniskerk voor tijdelijke huisvesting De Bunthoef

Voorlopig ontwerp nieuwe Bunthoef (versie oktober 2022)
Voorlopig ontwerp nieuwe Bunthoef (versie oktober 2022)
Foto: Gemeente Oosterhout

Het college heeft besloten in plaats van de Verrijzeniskerk een andere locatie te zoeken voor het tijdelijk onderbrengen van Activiteitencentrum de Bunthoef.

Tijdelijk onderkomen De Bunthoef

Het college is tot de conclusie gekomen dat er te weinig draagvlak is om de Bunthoef tijdelijk naar de Verrijzeniskerk te laten verhuizen. Er zijn op dit moment te veel onzekerheden die invloed hebben op de voortgang van het nieuwbouwproject. Daarom heeft het college besloten om een andere oplossing te zoeken voor het tijdelijk onderbrengen van Activiteitencentrum de Bunthoef. Op korte termijn zal er duidelijkheid worden gegeven over de mogelijke locatie(s) om tijdelijke units te plaatsen binnen de wijk Oosterheide.

Belangrijke maatschappelijke functie

De Bunthoef vervult als activiteitencentrum een belangrijke maatschappelijke functie in de wijk Oosterheide. Het zorgt voor verbinding tussen de bewoners in Oosterheide. Het college vindt het erg belangrijk dat de activiteiten van de Bunthoef zoveel mogelijk bij elkaar blijven op één tijdelijke locatie, zodat de sociale samenhang van de gebruikers van de Bunthoef overeind blijft. Daarom wordt gezocht naar de beste oplossing waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen