Aanstaande zondag de 29e Kaaise Dweildag!!

Foto:

Bijna is het weer zover en het kan u bijna niet zijn ontgaan: In de Oosterhoutse binnenstad (Kaaiendonk) zal aanstaande zondag 9 februari wederom de Kaaise Dweildag plaatsvinden als ultieme opwarmer in de aanloop naar carnaval. En dat voor de 29e (!) keer. Hebt u er al zin in? Wij wel! En samen met ons natuurlijk de 35 deelnemende Dweilorkestjes, de 18 gastvrije cafeetjes, de 20 gelegenheden waar gegeten kan worden, onze overige deelnemende bedrijven en ook de ondernemingen die de prachtige prijzen ter beschikking hebben gesteld voor onze loterij. Maar vooral niet te vergeten: Al onze vrijwilligers….

St. de Gangmaokers is er wederom in geslaagd om een keur aan carnavaleske Dweilbands naar Kaaiendonk te halen. Ze komen van heinde en ver: wat dacht u van Joekskapel Jonk Geweldj uit het Limburgse Heythuysen en Dweilorkest de Träöters (geen idee hoe je dat uitspreek, maar daar komen we nog wel achter) uit Dichteren (Doetinchem). Of komt u met name voor Kzoutniewete, gewoon lekker dichtbij uit Teteringen? Wij hebben ook al gehoord dat Bende Gek uit Rosmalen voor een waar spektakel zal gaan zorgen…. 
En we mogen natuurlijk ook “onze eigen” Kaaiendonkse kapellekus niet vergeten: Hoezo? altijd enthousiast, Jeugdhofkapel de Smulnarren als belofte voor de toekomst, uiteraard de Koele Band met een goed stukse muziek en onze welbekende Kaaikrakers en Pierewaaiers, niet weg te denken uit de Kaaiendonkse carnavals scène. Dan kunt u ook nog mee gaan Dweilen met “onze” Ladykantjes, het Simpelfonisch Orkestje of met Hofkapel de Smulnarren. Nee, we vergeten Staamp niet: die doet uiteraard ook mee als trotse winnaar vorig jaar van de Kaaise Dweilcup 2013. Mocht u uit bovenstaande kapellekus geen keuze kunnen maken, dan kunt u altijd nog op de website kijken welke dweilorkestjes er nog meer mee doen, dus laat u verrassen.
Wat gebeurt er zoal de 9e februari?
Verzamelen tot 13:00 uur in Cantina Y Tapas aan de Mathildastraat;
12:30 uur Eerste optreden Dweilcup winnaar 2013: Staamp in Cantina Y Tapas en aansluitend“Blazerus” die in 2013 de Jan Melis Publieksprijs won;
Tussendoor om 11 voor 1 presenteert St. de Gangmaokers de nieuwe Miss Kaaise Dweildag!; 
Om 13:11 uur start het Defilé vanuit Cantina Y Tapas naar de Markt onder aanvoering van onze enige echte Miss Kaaise Dweildag (Route Defilé: Cantina Y Tapas – Mathildastraat – Leijsenhoek – Markt);
Opening op de Markt, waarbij alle Dweilorkestjes gezamenlijk “de Seterse Hei” zullen spelen;
Vanaf 14:00 uur tot ca 18.15 uur Dweilen met alle kapellekus en aansluitend:
Om 18.30 uur prijsuitreiking in Cantina Y Tapas, waarbij zijne Ontzettend Hoogheid ‘Prins Mienus XII’ met Groot gevolg aanwezig zal zijn.
Mocht u er dan nog geen genoeg van hebben dan kunt u van 20:00 – 01:00 uur doorfeesten op de After Party in café de Malledieven.
Niet onbelangrijk te vermelden is dat er voor de kleintjes gratis schminken is in café de Pub en voor het eerst in Cantina Y Tapas!
Tijdens het Defilé kan het verkeer enige hinder ondervinden op de Mathildastraat, maar onze verkeersregelaars zijn ter plaatse aanwezig om alles in goede banen te leiden. En zoals gebruikelijk wordt voor de veiligheid de gehele middag de Leijsenhoek afgesloten voor het verkeer.
www.kaaisedweildag.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen