Kaaise Dweildag komt er weer aan!

De Koele Band
De Koele Band
Foto: St. De Gangmaokers

Ieder jaar opnieuw, onvermoeibaar en met groot enthousiasme spelen al die talloze vrijwilligers achter de schermen een grote rol bij de organisatie van de Kaaise Dweildag. En ja, ook dit jaar staat de Kaaise Dweildag alweer in de steigers; al bijna klaar om u op de 32e editie weer te verwelkomen op dit niet te missen festijn. Zondag 5 februari aanstaande is het dan zover: dé ultieme opwarmer in aanloop naar carnaval barst weer los in de hele Kaaiendonkse binnenstad en ruim daar omheen.

Stg De Gangmaokers doet wederom een beroep op u, van generatie op generatie, opa’s en oma’s, kinderen en kleinkinderen, om samen het carnavalsbloed te laten kruipen en te laten gaan waar het eindelijk gaan kan… Geniet samen in al die gastvrije deelnemende cafeetjes en neem nu alvast een voorproefje om al dweilend in een gemoedelijke ambiance de diverse cafés met de leutkapellekus aan te doen. Zo kunt u zelf weer ervaren hoe Kaaiendonk carnavalesk bruist.

Kaaise Dweilcup

Tientallen dweilkapellekus zullen de longen uit hun lijf blazen om u mee te krijgen in een zinderende polonaise door Kaaiendonk. Van heinde en ver komen deze dweilkapellekus naar Kaaiendonk om te strijden om de enige echte Dweilcup; dé prestigieuze prijs der prijzen die in carnavalsland te verdienen is.

Theo’s Paradeprijs

Maar daarnaast wordt er uiteraard gestreden om de Publieksprijs en dit jaar komt daar een nieuwe prijs bij: de ‘Theo’s Paradeprijs’. Uitdagingen te over voor de dweilkapellekus. Alvast een tipje van de sluier: Wij Gaon Nie Fietse (Valkenswaard), De Spoorbend (Helvoirt), De Bloaspiepers (Rotterdam; winnaar Kaaise Dweilcup 2015), De Brulkikkers (Utrecht; winnaar Dweilcup 2016) en niet te vergeten onze eigen Oosterhoutse dweilkapellekus. Panash (Uden) komt de in 2016 gewonnen Jan Melis Publieksprijs verdedigen.

5 februari, 13.11 uur

De Kaaise Dweildag start om 13:11 uur met De Parade naar de Markt. Daar spelen alle bands gezamenlijk om 13:41 De Seterse Hei : niet te missen. Vervolgens trekken de dweilkapellekus de Kaaiendonkse binnenstad in om al dweilend met u, uw familie en vrienden te genieten van dit carnavals festijn. De prijsuitreiking voor de dweilkapellekus vindt om 18:30 uur plaats in La Cantina.

  • KLIK HIER voor de website van de Kaaise Dweildag
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen