Oosterhout Academie wint Kaaiendonkse Karnavals Kennis Kwis in Oud Brabant

Kaaise Cupcake
Kaaise Cupcake
Foto: Oosterhout Nieuws

Donderdagavond was weer de traditionele Kaaiendonkse Karnavals Kennis Kwis. Plaats van handelen was dit jaar Café Oud Brabant, waar René van Bijnen zich ook als een vis in het water voelt. De Oosterhout Academie ging er met de hoofdprijs vandoor.

Hoe lang is een touw van een insigne?

Een pubquiz, maar dan met enkel vragen over carnaval en Kaaiendonk. Typische vragen, zoals de lengte van een gemiddeld touw van een insigne (90 cm), hoeveel frikandellen eet een Nederlander gemiddeld per jaar (37) en welke vereniging stond in de optocht enkele jaren geleden met een pop tegen de gevel in de St.Vincentiusstraat (CV Nie Mauwe). Daarnaast een plaatjesronde met foto’s van bekende Kaaiendonkse muzikanten met de vraag welk instrument zij bespelen en een luistervraag met uitgesproken “Hatsekiedee’s” door diverse personen met de vraag wie dit toch steeds weer was. Ook was er een speciale cupcake gemaakt door Nuttigen.nl aan de Leijsenhoek met typisch Oosterhoutse ingrediënten. Hoewel er vaak werd gedacht aan ‘BOMBAST-bier’ en ‘BOMBASTJES’ bleek het juiste antwoord ergens anders te moeten worden gezocht. De smaken waren namelijk Bacardi-rum en cola…

Speciaal schilderij en draaginsigne

Het team van de Oosterhout Academie werd eerste. Zij mogen en jaar lang een schilderij van Ludwig Willart aan de muur hangen en rondlopen met het speciale draaginsigne. Het team van de Alternatieve Smulnarren Oganisasie ASO werd tweede en het team van De Volledigen werd derde. De Kaaiendonkse Karnavals Kwis is een heerlijk opwarmertje voor de dagen die komen gaan. Hieronder de volledige uitslag:

  1. Oosterhout Academie
  2. ASO
  3. De Volledigen
  4. Doe eens een gooi
  5. De Grootste Kaaien
  6. PK’s
  7. We witte ut wel / maor schrijve ut nie op
  8. De Zandheuvel
  9. De Truffelkus
  10. Elf over Acht
  11. Nog eentje dan
  12. De Loesjes
  13. Team vd Westen-Van Ginneken
  14. Laaienhoekers
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen