Fiets mee met de Cross for the Crocus voor de strijd tegen kanker

Foto: Cross for the Crocus

Op zondag 18 februari wordt weer de Cross for the Crocus door de Oosterhoutse natuur gereden. Meedoen aan deze schitterende sportieve mountainbikeroute kost 10 euro en alle opbrengsten worden 1 op 1 ingezet in de strijd tegen Kanker. Zo gingen er onder andere diverse giften naar Inloophuis Poppy’s en het Hospice in Dongen.

Nieuw: Kids Bike Clinic

Er zijn ritten van 25, 45 en 75 kilometer uitgepijld. Er is verzorging onderweg en na afloop gelegenheid te douchen en je fiets schoon te spuiten. Nieuw dit jaar is de Kids Bike Clinic! Hierbij wordt door OpDieFiets.nu een speciale clinic verzorgd op een speciaal hiervoor uitgezet mini-parcours. Het Kids Bike Clinic-parcours is vlakbij de start/finish locatie. Meer informatie en over hoe je je kunt opgeven voor deze gratis Kids Bike Clinic kun je vinden op de website van Cross for the Crocus.

Waarom Cross for the Crocus?

De kleur paars staat symbool voor de hoop en de verwachting dat het goede overwint. De krokus staat symbool voor een (her)nieuw(d) leven. Krokussen zijn betrouwbare bloemen die elk jaar opnieuw verschijnen en zich aankondigen als voorbode van de lente. Bijzonder aan de Cross is haar stiltemoment in het parcours. Bij een kapel kan worden stilgestaan bij dierbaren die met de ziekte kanker werden geconfronteerd.

Het ontstaan en de krokus

In het jaar 2010 is The Cross for the Crocus gestart als wervingsactie voor het Alpe d’HuZes Team Oosterhout met zijn bakermat in de bossen en heidevelden in en om onze stad. In 2011 is de mountainbiketour voortgezet onder de naam “Cross for the Crocus” dat staat voor de hoop op een “nieuw leven”. Na afloop ontvangt elke biker een welverdiende paarse krokussen , het voorjaarssymbool, maar ook symbool voor passie en hoop. Hoop dat we de ziekte kanker in haar vele gedaanten zoveel mogelijk chronisch kunnen maken en eens weten te overwinnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen