OCS De Smulnarren annuleert alle carnavalsvoorfeesten in januari

Foto: Oosterhout Nieuws

OCS De Smulnarren heeft besloten alle voorfeesten in januari, inclusief het 66-jarige jubileumfeest, te annuleren.

Carnaval met beperkingen

De Oosterhoutse Carnavalsstichting De Smulnarren staat dit jaar opnieuw voor een duivels dilemma: wat te doen met carnaval 2022? Terwijl de optocht in Roosendaal definitief is geschrapt en er een grote streep is gezet door alle grote carnavalsactiviteiten in Breda wil de OCS zo ver op dit moment nog niet gaan. Ernst-Jan van Langh, voorzitter OCS De Smulnarren: “Iedereen is zich ervan bewust dat carnaval 2022 wederom een carnaval met beperkingen zal zijn, maar het gevoel van saamhorigheid en er samen iets van willen maken is heel groot.”

Afgelasting voorfeesten in januari

Ernst-Jan: “Ver vooruit kijken, is speculeren en daarom hebben we besloten om in nauw contact met alle betrokkenen per situatie te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wanneer er beslissingen genomen moeten worden. Voor nu betekent dit, dat we met pijn in ons hart, alle voorfeesten georganiseerd door OCS De Smulnarren, die in januari gepland stonden zullen afgelasten. Door de huidige maatregelen zijn er onvoldoende mogelijkheden deze feesten goed voor te bereiden. Ditzelfde geldt voor ons jubileumfeest dat in februari gepland stond.”

Saome as vanouds?

Carnaval wordt aankomende jaar gevierd van zaterdag 26 februari 2022 tot en met dinsdag 1 maart 2022. In Kaaiendonk doen we dat met het motto ‘Saome as vanouds’. De komende periode werkt OCS De Smulnarren, samen met Kaaiendonk, aan verschillende scenario’s om binnen de geldende maatregelen toch carnaval te kunnen vieren. Vorig jaar ontstonden zo mooie initiatieven zoals het Kaaiendonks Senseveriamuseum en de Insignespeurtocht in de wijk Slotjes-West.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen