Drie winnaars in de wedstrijd ‘Mooist Versierde Initiatief 2021’

In 2021 was het Sanseveriamuseum een van de winnaars
In 2021 was het Sanseveriamuseum een van de winnaars
Foto: Peet de Graaf / OCS de Smulnarren

Prins Mienus bracht carnavalsdinsdag een bezoekje aan de drie winnaars in de wedstrijd ‘Mooist Versierde Initiatief 2021’.

Commissie Versieringen

Al sinds jaar en dag gaat de Commissie Versieringen op vrijdagavond langs de Kaaiendonkse Leuttempeltjes voor de jurering van het Mooist Versierde Café. Sinds een paar jaar is daar de Mooist Versierde Straat bij gekomen. Omdat dit jaar alles anders is geweest, zocht de commissie daarom naar het Mooist Versierde Alternatief en daagde zij Kaaiendonk uit om ieder thuis-leuttempeltje, straat, tuin, plein, flatgebouw of om het even wat van binnen of van buiten te versieren in de Kaaiendonkse carnavalskleuren.

De winnaars

De mooiste creaties kregen carnavalsdinsdag een bezoekje van Prins Mienus XIV en ontvingen uit zijn handen een speciale plaquette. Zo werd er een bezoekje gebracht aan het Kaaiendonks Sanseveria Museum van Maartje en Cristian. Zij hadden de afgelopen dagen veel aanloop voor hun Openluchtmuseum waar meer dan 22 soorten sanseveria’s achter het raam tentoongesteld werden. Ook de insignespeurtocht van Slotjes-West werd door Prins Mienus verrast met een bezoekje. Ook zij kregen uit zijn handen het bordje voor het Mooist Versierde Initiatief. Als laatste werd er ook een bezoek gebracht aan de familie Verdijk, die thuis een heus Kaaiendonks minimuseum hadden gemaakt.

Mooist Versierde Café

Volgend jaar hoopt de Commissie Versieringen weer gewoon de leuttempeltjes af te kunnen gaan voor de jurering van het Mooist Versierde Café. Maar er wordt zeker nagedacht over een tweede editie van het Mooist Versierde Initiatief, want dat heel Kaaiendonk de afgelopen dagen rood en groen kleurde was toch wel een heel erg mooi gezicht!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen