Eerste exemplaar boek Boerenbruiloft voor Jeroen Vorspaget

Foto: Petra Köpp voor Oosterhout Nieuws

Zondagmiddag kon iedereen het boek ‘Eerst Eten’ over 66 jaar boerenbruiloft in Kaaiendonk afhalen die het vooraf had besteld.

Eerst Eten – 66 jaar boerenbruiloft

Nadat schrijver Edward Heijne al enkele malen de presentatie van zijn boek ‘Eerst Eten – 66 jaar boerenbruiloft’ had moeten uitstellen door corona, was het zondagmiddag eindelijk zo ver. De ruim 222 personen die het boek vooraf hadden besteld konden hun exemplaar op komen halen en door de schrijver laten signeren bij La Cantina via een speciale walk-through. Vooraf hield Edward op het pleintje voor de deur een korte speech waarin hij onder andere de sponsors en zijn vrouw en dochter bedankte voor alle support die zij hem de afgelopen vijf jaar hebben gegeven tijdens het schijven van het boek.

Eerste boek voor Jeroen Vorspaget

Een speciaal bedankje was er voor de vormgever van het boek Jeroen Vorspaget. Samen met Edward is Jeroen al jarenlang betrokken bij de organisatie van de boerenbruiloft op carnavalsmaandag. Ook heeft al bijna 11 keer als Buitengewoon Ambtenaor van de Burgerlijke Stand het schijnhuwelijk van Jaonus en Hendrien voltrokken. Hij kreeg daarom de eer het allereerste exemplaar van het boek van Edward in ontvangst nemen. Het duo was zichtbaar trots op de geleverde prestatie.

Ruim 1 kilo historie

En terecht! Want wie het boek van ruim 1 kilo in handen heeft ziet dat er met zorg en aandacht is gewerkt aan het verzamelen van verhalen, foto’s en anekdotes over de officiële boerenbruiloften vanaf 1956. Er werd ruim vijf jaar aan het boek gewerkt en menig uurtje vrije tijd in gestopt. Het boek werd door Edward Heijne helemaal in eigen beheer uitgegeven en het is gedrukt in het aantal dat in de voorverkoop was verkocht. Er zijn dus helaas geen boeken meer verkrijgbaar in de vrije verkoop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen