Carnaval in Kaaidonk: we zijn begonnen!

Foto: Oosterhout Nieuws

Alsof iedereen weer uit een winterslaap was ontwaakt was het vrijdagavond al gezellig druk in de Kaaiendonkse leuttempeltjes.

Rijen voor de kroeg

Het voelde allemaal nog wat onwennig en vreemd. Donderdag stond je nog met een mondkapje in de supermarkt en vrijdagavond stond je weer ‘as vanouds’ in een volle kroeg mensen te omarmen. Maar feest was het wel! En voor een vrijdagavond ook al behoorlijk druk. De eerste rijen waren al vroeg in de avond in de Klappeijstraat te vinden. Maar voor wie niet in een drukke kroeg naar binnen wil staan er zeker ook voldoende buitenbarren en is een gedeelte van de Klappeijstraat zelfs overkapt.

Goed weer

Het is te hopen dat die overkapping niet nodig zal zijn voor regen, hagel of sneeuw. Als we Piet Paulusma, de vaste weerman van Oosterhout Nieuws, mogen geloven wordt het een zonnige carnaval. In de avonden en nachten wel koud, dus vergeet vooral niet om ook een jas mee te nemen wanneer je ’s avonds wilt gaan stappen. En wil je weten wat er te doen is? Download dan de kaainieuwe app van OCS De Smulnarren via de onderstaande link.

Programma carnavalszaterdag

Vandaag zal OCS De Smulnarren om 11.00 uur bekendmaken wie de rol van veldwachter Jaonus Vataon voor zijn rekening zal gaan nemen. Daarnaast is er tussen 16.00 en 18.00 uur een prinsenreceptie in Theater de Bussel, waarbij je hem in levende lijven kunt feliciteren met zijn nieuwe taak. Verder kun je onder andere nog op zoek gaan naar ’t Verloren Kaaike, de ontdekkingstocht lopen in Slotjes-West of de Toer der Zotheid in de Kaaiendonkse binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen