Opgeven is geen optie #2 – Het harde werk eist zijn tol

Foto: Bart van Delft

Binnenkort is het zover voor Bart van Delft, hij zal op 6 juni zo vaak mogelijk naar de top van de Alpe d’Huez proberen te fietsen. Hij haalt hiermee geld op voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Hiervoor moet uiteraard flink getraind worden, want je komt de 14 km tellende Alpenreus niet zomaar op. Hoe combineer je dit met een druk leven? Bart geeft de lezers van Oosterhout Nieuws wekelijks een exclusief inkijkje in zijn voorbereiding voor Alpe d’Huzes.

Het harde werk eist zijn tol

Vorige week zaterdag lazen jullie hier hoe de voorbereiding tot nu toe was verlopen. Eigenlijk heb ik nog te weinig tijd voor de training vrij kunnen maken, tijd voor een korte eindsprint.

Zondag 5 mei 08:25 uur ‘s morgens, de straten van het Oosterhoutse centrum zijn verlaten en ademen een zekere rust uit. Enkele fanatiekelingen doorbreken de stilte, het kenmerkende geratel van carbonwielen, het geklik van de pedalen en piepende remmen klinken van Abdis van Thornstraat tot Sint Janstraat richting de Leijsenhoek. Hier verzameld WTC Klein Verzet zich voor een mooie testrit van ongeveer 80km rondom Oosterhout en Breda. Het betreft een test van de uitgepijlde route die tijdens de sponsortocht op 26 mei verreden zal worden. Een bedankje voor de sponsoren waarbij ze relaties mee kunnen laten fietsen met de mannen en vrouwen van de club. De wind steekt al snel op en het weer is eerder herfst-achtig te noemen. Toch worden de kilometers afgelegd op een braaf tempo en op wat kleine navigatie-foutjes na verliep de tocht vlekkeloos. Klaar om de sponsoren kennis te laten maken met het amateur-wielrennen. Helaas moet ik zelf verstek laten gaan de 26e, dan begint de tocht naar Frankrijk.

Om ook de intensiteit van de klim van Alpe d’Huez te ervaren ben ik met enige regelmaat te vinden in de spinning zaal van de sportschool. Een uur lang stoempen op de padalen, de verlichting van display op rood en de zweetdruppels op de grond. Maandag ging het van een leien dakje. Donderdag was het een ander verhaal, een lichte griep / verkoudheid heeft me te pakken gekregen. Geen rede om binnen te blijven zitten, maar optimaal trainen is er niet bij. Hopelijk ebt het snel weg en kunnen we de training volle bak hervatten. Voor nu is het recept Ibuprofen, vitaminepillen, hot-coldrex en stomen. Pauzeren in de voorbereiding? Nee, de Alpe wacht niet. Opgeven is geen optie.

Bart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen