Kaaiendonk serveert: het nieuwe insigne!

Foto: oosterhout.nieuws.nl

De echte carnavalsvierder stond vanmorgen al in alle vroegte op. Onderscheidingen, speldjes en buttons weer op het schoongewassen en uitgeluchte carnavalspak gespeld. En zorgen dat je om 11 voor 11 op de Markt was natuurlijk! Want daar werd, bij het carnavalsbeeld Hatsekiedee, het nieuwe insigne voor 2016 onthuld. Het kleurrijke draaginsigne werd dit jaar ontworpen door Ludwig Willart, die tot vorig jaar onze Prins aan de zijde stond als Joanus Vataon. Het stelt een cloche voor, waaronder onze Leutvorst met een rookworst in de hand wordt gepresenteerd. Want natuurlijk horen eten, leut en Kaaiendonk allemaal op de kaart dit jaar! mienus

Joost de Jongh ontvangt ‘Het Eerste Baksel’ van het nieuwe insigne

VZ+ZOH

 

 

 

‘Het Eerste Baksel’ werd uitgereikt aan Joost de Jongh, een van de drijvende krachten achter Vestzaktheater de Schelleboom (of was het nu toch De Schattelijn…). “Hij zorgt ervoor dat er volop leut in Oosterhout te vinden is!”, zo verklaarde Prins Mienus XII de keuze voor Joost.
Daarna werd iedereen uitgenodigd door Het Genootschap der Volledigen voor een heerlijke (K)lunch in Oud Brabant. Hier werden de nieuwe Volledigen, die alle insignes hebben vanaf 1956, onderscheiden. En daarnaast was dit het moment waarop iedereen zijn of haar insigne kon bemachtigen.

dansmariekesVanavond gaat het feest vrolijk verder met de Kaaikwèkavond. Hier zal ook de nieuwe Jaonus Vataon bekend worden gemaakt. Prins Mienus XII kan dan met een compleet en volledig Klein Gevolg aan zijn laatste regeringsjaar beginnen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen