Werkzaamheden fietspad Burgemeester HuijbregtsSchiedonlaan

Foto: oosterhout.nieuws.nl

Op donderdag 21 april gaan de werkzaamheden van start aan het westelijke fietspad van de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan. De werkzaamheden duren tot zaterdag 30 april.

Werkzaamheden
Aan de westzijde van de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan ligt over het grootste deel een twee richtingen fietspad. Alleen op het gedeelte tussen Markkant en de Bronstijd is het nog een éénrichting fietspad. Dit fietspad wordt steeds meer in twee richtingen bereden terwijl dit formeel niet mag. Nu er in de woonwijk Contreie steeds meer mensen wonen is besloten om dit fietspad te reconstrueren tot een twee richtingen fietspad. De werkzaamheden starten op woensdag 21 april en duren tot zaterdag 30 april.

Bereikbaarheid
Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijstrook in zuidelijke richting van de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan gebruikt voor het werkverkeer. Dit betekent dat deze rijstrook wordt afgesloten voor motorvoertuigen tussen de Bronstijd en de Markkant. Het verkeer van noord naar zuid wordt omgeleid via de Bovensteweg – Statendamweg – van Liedekerkestraat – Wilhelminalaan. Het gemotoriseerd verkeer van zuid naar noord kan de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan blijven gebruiken. Ook fietsers en voetgangers kunnen de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan in twee richtingen blijven gebruiken. Er zijn wel plaatselijke omleidingen voor fietsers.

Ter plaatse van het fietspad op de kruising Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan – Markkant moeten er eveneens werkzaamheden plaatsvinden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op vrijdagavond 29 april vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 01.00 op zaterdag. Dit betekent dat de woningen en de winkels aan de Markkant van 20.00 uur tot 01.00 uur niet meer bereikbaar zijn voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers houden wel doorgang. Indien u uw auto nodig heeft verzoeken wij u uw auto te parkeren in de Vrachelsedijk of op de parkeerplaats aan het Zandoogje.

Voor de nood- en hulpdiensten blijven de woningen gewoon bereikbaar. De buurtbus 224 in zuidelijke richting wordt ook omgeleid. Die rijdt via de Heijligerweg, Het Goorke, de Bovensteweg en de Statendamweg. De halte aan de westelijke zijde van de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan zal tijdelijk buiten gebruik zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen