John blog 2: “Gezond maar wel lekker!”

Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele week zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van John.

Gezond eten hoeft niet saai en smaakloos te zijn!!!! 

De eerste week als officiële deelnemer van de afvalrace zit er op. Dat betekent dat ik deze week extra groepstrainingen heb gevolgd en natuurlijk is er een eerste personal training geweest. Het is even een kwestie van dingen afstemmen binnen het gezin maar uiteindelijk lukt het (met een enorme dosis medewerking vanuit mijn gezin) om per week 4 avonden vrij te maken. Dit is 3 avonden om te trainen en 1 avond om te repeteren met de band waar ik met veel plezier in speel.

De personal training is een goed begin van het weekend. Tussen 8.00 en 9.00 train ik met Jochen terwijl ik normaal op dit tijdstip nog lui op de ank zat of soms zelfs nog op mijn bed zou liggen. Na een pittige, intensieve maar uiteindelijk wel prettige training stond ik zaterdag om 9.00 uur klaar om moe maar voldaan te gaan genieten van mijn weekend.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat deze eerste week mij 100% is meegevallen. En natuurlijk is het soms zwaar of lastig wanneer je spierpijn hebt op plaatsen waarvan je niet wist dat je daar spierpijn kon hebben. Maar ondanks dat begin ik het sporten nu echt leuk te vinden. Dit komt door een stuk persoonlijke begeleiding maar ook door de fijne groepstrainingen waarbij de medesporters elkaar steeds weer motiveren om beetje bij beetje een extra stapje te zetten.

Gezond maar lekker eten

Sinds de start van de Afvalrace is het naast het sporten natuurlijk ook een kwestie van gezond en bewust eten. Voor de Afvalrace is het een kwestie van minder vetten, koolhydraten etc. Daarnaast volg ik voor mijn hoge bloeddruk en jicht een zoutarm en purinearm dieet.

Wanneer je tegen andere mensen zegt dat je met al die regels rekening moet houden dan denken ze al snel dat je wel erg saai, eenzijdig of smaakloos moet eten. De meeste mensen vinden namelijk een snufje zout in hun eten toch echt noodzakelijk en zonder dat is het dan toch echt erg flauw. Dit is helemaal niet het geval. En geloof mij als ik zeg dat ik echt wel een lekkerbek ben.

Op het moment dat je bepaalde voedingsstoffen niet mag hebben wordt je al snel creatief met andere voedingsstoffen en daarom wil ik ook graag een gerecht met jullie delen.

 

Hete Kip met sperziebonen

pittige-sperziebonenOm te beginnen neem je natuurlijk lekkere verse producten.

  • Kipfilet
  • Sperziebonen (mag best wel een aantal ons per persoon zijn)
  • Uien
  • Champignons
  • Lente ui
  • Tomaten
  • Cayennepeper
  • Rode peper

De tomaten kook je. Na het koken moeten deze worden ontveld en vervolgens gepureerd in de keukenmachine. Ondertussen snijd je de kipfilet in blokjes en maak je wat olijfolie warm in een wok. De uien, champignons en sperziebonen maak je schoon en snij je in een formaat naar keuze. De boontjes kook je in een pan water tot ze beetgaar zijn. Als de olie heet is braad je de kipfilet en deze kruidt je met wat peper en cayennepeper (naar smaak).

Als de kipfilet gebraden is dan kan deze uit de pan en gebruik je deze pan met dezelfde olie in de groenten in te roerbakken. Op deze manier trekken ook de kruiden al een beetje in de groenten. Wanneer het roerbakken klaar is doe je de gepureerde verse tomaten en de kip nog even bij de groenten en zorgt dat dit alles warm wordt. Hier kan dan ook naar eigen smaak een rode peper aan toe worden gevoegd.

Tenslotte snij je de lente ui in schijfjes en deze doe je bij het opdienen over de hete kip heen. Dit geheel kan worden gegeten met aardappelen of rijst maar ook zonder dat is het al een goed vullende maaltijd.

En zo zie je maar dat ook gezond eten niet saai en smaakloos hoeft te zijn. Probeer het maar eens en oordeel dan zelf of er echt iets van zout in had gemoeten (ik weet zeker van niet).

Tot volgende week!
John

 

De Afvalrace Oosterhout/Dongen wordt mede mogelijk gemaakt door:

sponsors-afvalrace

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen