Nóg twee lintjes uitgereikt in Oosterhout

Foto: Koninklijke onderscheiding

Woensdagmorgen werden al 14 personen verrast door Burgemeester Huisman met een Koninklijke Onderscheiding. Maar gisterenavond werden er nog twee gedecoreerd omdat zij pas in de loop van de dag terugkeerden van een verblijf in het buitenland. Het totaal komt daarmee voor de Gemeente Oosterhout dit jaar op 16 Koninklijke Onderscheidingen.

Burgemeester Huisman reikte de versierselen uit aan:

De heer F.P.W. van Gool
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Eddy van Gool (47) werd in 1988 lid van de vrijwillige brandweer Oosterhout, groep Dorst. Eind vorig jaar nam hij na 28 jaar afscheid. Hij was een enthousiaste, vakkundige en betrokken brandweerman, die trouw de oefenavonden bezocht en altijd present was bij uitrukken en andere activiteiten van de brandweer.

Mevrouw O.A.M. Pladet
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ocky Pladet (79) was tot 1995 werkzaam als sterilisatiedeskundige en hoofd van de afdeling Sterilisatie van het Amphia Ziekenhuis. Sinds haar pensionering zet zij zich vol overgave in voor de minder bedeelden in Nepal. Sinds 2000 is zij drie tot vijf maanden per jaar te vinden in Kathmandu, waar zij in het Nepal Orthopedic Hospital 7 dagen per week actief is als verpleegkundige, sterilisatiedeskundige en operatieassistente. In de andere maanden van het jaar is zij heel actief met het werven van middelen voor haar werkzaamheden in Nepal. Zij verzorgt lezingen en inleidingen en zamelt allerlei goederen in, die per zeecontainer naar het ziekenhuis worden gezonden. Sinds 2007, het jaar waarin het Nepal Orthopedic Hospital selfsupporting is geworden, richt zij zich op een drietal nieuwe projecten in Nepal: het Kinderfonds, het Kindertehuis Maitri Griba en de Ocky Education Foundation.

  • Zie ook: Burgemeester Huisman reikt Koninklijke Onderscheidingen uit
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen