Zondag Watermarkt, rioolwandeling en watergames

Foto: CC0 Public Domain / ronymichaud

Water hebben we hard nodig, maar soms hebben we er ook teveel van. Deze week organiseren verschillende waterpartners in Brabant de Week van ons Water. In die week worden er in Brabant allerlei activiteiten georganiseerd. Ook Oosterhout doet mee. Op zondag 21 mei organiseert de gemeente samen met verschillende partijen een informatieve watermarkt, een rioolwandeling en allerlei leuke watergames voor de jeugd.

Wethouder Witte: “Water is onmisbaar in onze samenleving, we hebben het nodig. Maar aan de andere kant kan water ook voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de hevige regenbuien, die ervoor zorgen dat  er water op straat blijft staan. De gemeente probeert die overlast zoveel mogelijk te beperken door allerlei maatregelen te treffen, maar mensen kunnen hierin zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Op de watermarkt kun je zien hoe”.

Watermarkt

Hoe kun je water besparen? Wat kunnen we doen om het vele regenwater bij hevige buien op te vangen? Wat doet de gemeente hierin? En wat kan ik zelf doen, in en om het huis? Wat is infiltreren? Hoe ziet een rioolgemaal eruit? En hoe werkt het? Wat mag je in het riool gooien en wat niet? En wat gebeurt er dan met de rioolpompen? Al deze vragen worden beantwoord op  de watermarkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij gemeentewerf in Oosterhout (Kanaalstraat 1).

Rioolwandeling

Altijd al eens onder de grond willen kijken, in het riool? Dat kan. Op  zondag 21 mei organiseert de gemeente een rioolwandeling. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je in de Kanaalstraat (bij de gemeentewerf in Oosterhout) een kijkje nemen in het riool. De rioolwandeling is weersafhankelijk. Dat betekent dat de wandeling bij slecht weer helaas niet door kan gaan.

Watergames

Voor de jeugd zijn er allerlei leuke (water)games te doen. Kruip in een waterbal, spuit eens met een echte brandweerspuit en leef je uit op het luchtkussen. Of waag een gokje bij het rad van fortuin en maak kans op leuke waterprijzen.

Week van ons Water

De Week van ons Water is een samenwerking tussen allerlei partners. Waterschappen, gemeenten, provincies en waterbedrijven bijvoorbeeld. Dit jaar is het thema schoon water en gebruik van water in en om het huis. Overal in Nederland kunnen geïnteresseerden deelnemen aan allerlei activiteiten en meer te weten komen over water.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen