Een middagje ontmoeten en genieten in Park Zuiderhout

Foto: Park Zuiderhout
Zaterdagmiddag 24 juni, Park Zuiderhout, langzaam druppelen de gasten binnen. Vrijwilligers van Thebe en de Oosterhoutse Rotary clubs helpen hen naar hun plaats, bieden koffie en taart aan. Bekenden groeten elkaar, schuiven aan tafel. Zij die alleen zijn, maken een praatje met de nieuwelingen om hen heen. Onder het genot van een drankje en een hapje genieten zij van elkaar, muziek en kleinkunst.

Rotary en Thebe

De ouderenmiddag is inmiddels een vaste traditie voor zelfstandig wonende ouderen in Oosterhout en omgeving. De middag, die Rotary in samenwerking met zorgorganisatie Thebe jaarlijks organiseert, is breed toegankelijk en biedt voor ieder wat wils. De gasten worden thuis opgehaald, getrakteerd op een gezellig middag en ook weer thuisgebracht. Zo kunnen mensen die moeilijk ter been zijn of geen vervoer hebben ook deelnemen.

Koningstrio en ‘Jong Belegen’

Dit jaar luistert het Koningstrio met bekende jazzliedjes de middag op. Ook theater ‘Jong Belegen’ vermaakt het publiek met de kleinkunstvoorstelling ‘Van oude dingen en mensen die voorbij komen’. Een voorstelling waarin een koffer vol curiosa centraal staat en bij de spelers allerlei herinneringen en verhalen oproept. Ook bij het aanwezige publiek, zo blijkt. Zij vertellen na afloop ‘hun verhalen’, die ook op een applaus van de andere aanwezigen kunnen rekenen. Een mooie afsluiting van een gezellige middag. En gezien de vele bedankjes na afloop kan de organisatie van de ouderenmiddag ook dit jaar weer dik tevreden zijn!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen