Vanmiddag groots optreden Breda’s Mannenkoor in De Schelp

Foto: Stadstuin de Schelp

Vanmiddag staat om 15.00 uur een groots optreden van het Breda’s Mannenkoor op het programma. Entree is zoals altijd gratis. Stadstuin de Schelp is te vinden aan de Vijzel, zijstraat van de Sint Janstraat.

Breda’s Mannenkoor

De Koninklijke Zangvereniging het Breda’s Mannenkoor is van oudsher een zelfbewust, klassiek, onafhankelijk mannenkoor dat zich wil onderscheiden door kwaliteit, niveau en repertoire.  Als het koor een concert geeft, gebeurt er iets. Zo’n 100 man sterk onder het orgel of achter een orkest, het is op zich al een imposant schouwspel. Eén oogopslag van de dirigent, een intro van het orkest en dan gaat ’t los! Een uitvoering van ons koor laat geen mens onberoerd. De vele gasten die wij sinds al 150 jaar in kerkgebouw of theaterzaal ontvangen zijn telkens weer onder de indruk van de kwaliteit van één van Nederlands beste klassieke mannenkoren.

Koninklijk tintje

Het Breda’s Mannenkoor is een van de oudste koren van Nederland. In 1905 kreeg dit koor het recht tot het voeren van het predikaat “Koninklijk”, indertijd verleend door Koningin Wilhelmina. In 1986 en in 2011 werd dit verlengd door Koningin Beatrix. Naast de vele concerten in en rondom Breda worden in de loop der jaren concertreizen ondernomen naar België, Frankrijk, Tsjecho-Slowakije, Duitsland, Zwitserland, Ierland, Luxemburg, Tsjechië, Polen, Italië, Litouwen en Spanje.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen