Abrahambeeld terug bij de ingang van het Slotpark

Foto: Jeff Maanders (Maanders Fotografie)

Oosterhout heeft het eventje zonder het bekende Abrahambeeld moeten doen, maar gisteren is een fonkelnieuw exemplaar weggezet bij de ingang van het Slotpark. Het is een kopie van de vorige, die door de tand des tijds nogal was aangetast.

Kleinzoon maakte nieuw beeld

Ieder jaar wordt op de eerste zaterdag van oktober de Abrahamdag georganiseerd waar honderden mannen samenkomen die in dat jaar 50 zijn geworden. De start van deze unieke belevingsdag is altijd bij het Abrahambeeld. Het nieuwe beeld is een exacte kopie worden, maar dan gemaakt van een hardere natuursteen dan het originele exemplaar. De oude was inmiddels zo aangetast dat Abraham nauwelijks nog herkenbaar was. Leuk detail is dat kleinzoon Jelle Steendam van de overleden beeldhouwer van het huidige beeld Niel Steenbergen nu het nieuwe exemplaar heeft uitgehakt.

Het succes van de Abrahamdag

Het succes van Abrahamdag zit voornamelijk in de opzet om mensen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven zichzelf te zijn en, niet gehinderd door een overdaad aan protocol, zich met veel plezier en ongedwongen een hele dag te kunnen vermaken met oude en nieuwe vrienden. Deze bijzondere dag wordt dit jaar voor de 55e keer georganiseerd op 7 oktober 2017. Word jij in 2017 abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het loopt altijd storm.

  • KLIK HIER voor de website van Abrahamdag Oosterhout

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen