Viooltjes fleuren het Oosterhouts Museumkwartier op!

Foto: John Roovers (via Facebook)

In het Museumkwartier zijn er sinds dit weekend diverse vioolplantjes te vinden in de wijk. Een mooi verhaal over hoe de wijk fleurig wordt gemaakt door haar inwoners!

Museumtegeltuintje

Op diverse plaatsen is er dit weekend een gezellig plantje geplant. Zo zagen we een al plantjes in de St.Vincentiusstraat en op de Zandheuvel. Het betreft hier de nieuwe zogenaamde ‘Museumtegeltuintjes’. Een superleuk initiatief om deze mooie wijk een beetje extra fleurig te maken. Vrijwilligers zijn hiervoor dit weekend druk in de weer geweest, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien.

Museumkwartier Oosterhout

Het gebied binnen de Ridderstraat-Keiweg-Mathildestraat-Leijsenhoek-Abdis van Thornstraat is door een aantal inwoners omgedoopt tot Het Museumkwartier. Het is een bijzondere historische buurt in het centrum van Oosterhout waar veel mooie mensen wonen en waar zich 5 bijzondere musea bevinden. Een aantal bewoners heeft zich ten doel gesteld om buurtbewoners kennis te laten maken met elkaar en deze mooie buurt op de kaart te zetten. Dit project met de viooltjes is daar een mooi voorbeeld van.

https://www.facebook.com/museumkwartieroosterhout/videos/1844628472518377/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen