Burgemeester reikt laatste diploma’s Reddingsbrigade uit

Foto: Oosterhout Nieuws

Zaterdagmiddag werd er voor het allerlaatst afgezwommen door de leden van de Oosterhoutse Reddingsbrigade. De club houdt per 1 januari op met bestaan. En met wederom 100% geslaagde leden eindigt de vereniging met een grote klapper!

100 jarig bestaan Reddingsbrigades Nederland

Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van de overkoepelende bond van de Reddingsbrigade, was Burgemeester Huisman gisteren op het zwembad. Hij blikte terug op 45 jaar Oosterhoutse Reddingsbrigade en de plaats die de vereniging in die jaren in de Veiligheidsregio heeft ingenomen. Daarnaast blikte de burgemeester terug naar zijn eerste kennismaking met de reddingsbrigade tijdens de cursus Auto te Water. Natuurlijk reikte hij de diploma’s uit aan de leden die hadden deelgenomen aan het allerlaatste examen. En hij sprak de hoop uit dat al deze leden actief blijven in het verenigingsleven en specifiek binnen Reddingsbrigades Nederland.

Laatste keer zwemmen voor oud-leden

Er zijn te weinig vrijwilligers om de vereniging gezond te houden en om de kwaliteit te waarborgen. Komende zaterdag, 16 december, is het de allerlaatste training. Hiervoor zijn alle leden en oud-leden uitgenodigd nog een keer een rondje te komen zwemmen, een pop op te duiken of met een klos te gooien. De Oosterhoutse Reddingsbrigade traint tussen 16.00 en 18.00 uur in het 25-meterbad van Zwembad de Warande. Kom dus nog een keertje zwemmen met je oude maten en oude herinneringen ophalen. Na 16 december is het echt voorbij…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen