Jubilerend Museum Oud Oosterhout zoekt foto’s van zilveren bruidsparen

Gezinsfoto van een zilveren huwelijk uit 1947
Gezinsfoto van een zilveren huwelijk uit 1947
Foto: collectie Museum Oud Oosterhout

Het is dit jaar alweer 25 jaar geleden dat Frans van der Leeuw ‘zijn’ museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg oprichtte. In die tijd is er door vele vrijwilligers met man en macht gewerkt om het museum in stand te houden en uit te breiden tot de huidige collectie.

Seizoensopening

Zoals gebruikelijk wordt in april altijd het nieuwe buitenseizoen geopend. Op dat moment staan alle 300 (!!!) miniaturen van kerken, winkels, bedrijven en woonhuizen weer buiten in het park. Die seizoensopening zal dit jaar in het weekend na Pasen plaatsvinden, op zondag 8 april. Tijdens deze seizoensopening zal uitgebreid worden stilgestaan bij het zilveren jubileum.

Samen feesten

Omdat Oud Oosterhout haar jubileum graag een extra feestelijk tintje wil geven, worden alle bruidsparen uitgenodigd die in 1993 zijn getrouwd evenals alle personen die in 1993 zijn geboren. Zijn vieren dit jaar ook hun 25ste verjaardag en Oud Oosterhout heeft voor hen iets speciaals in petto tijdens de seizoensopening.

Expositie

Daarnaast is het museum bezig met het inrichten van een speciale tentoonstelling met foto’s van Zilveren huwelijksjubilea. Het gaat dan echt om ‘gezinsfoto’s’ en niet of om groepsfoto’s met genodigden. Misschien heb jij nog wel een dergelijke foto van het zilveren jubileum van je ouders of grootouders? Mail die dan uiterlijk 20 maart aan [email protected] en wie weet hangt jouw foto straks in de expositie. Geef ook even aan welke personen (namen) er op de foto te zien zijn.

Je vindt het museum aan de Bredaseweg 129, naast Restaurant Paradijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen