Dunningswerkzaamheden Warandepoort in wijk Oosterheide

Foto: CC0/Public Domain

In de houtwal tussen de Kapucijnenhof en plan van de Warandepoort in de wijk Oosterheide zullen vanaf woensdag 28 maart zogenaamde dunningswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Achterstallig groenonderhoud

De groenstrook tussen de Kapucijnenhof en Warandepoort maakt onderdeel uit van de groenstructuur van de gemeente Oosterhout. Deze zone is eigendom van de gemeente Oosterhout. De afgelopen jaren zijn er geen onderhoudswerkzaamheden gepleegd aan de bomen in de groenstrook. Voor de gezondheid van de bomen en het duurzame behoud van deze groenstructuur is een dunning noodzakelijk.

Wat is dunning?

Bij dunning worden beschadigde bomen en bomen die de groei van gezonde bomen in de weg staan verwijderd. Hierdoor krijgen overige bomen de ruimte om te groeien en kunnen die zich beter en stabieler ontwikkelen. De gemeente heeft de dunningswerkzaamheden geïnventariseerd en de te verwijderen bomen gemarkeerd.

Verwijderen dode takken

Naast de dunningswerkzaamheden zullen uit de overige bomen, in verband met de
veiligheid, zwaardere dode takken worden verwijderd en zullen twee bomen worden gesnoeid. Ook zullen enkele dode bomen worden geveld. In de onderbeplanting zijn geen werkzaamheden voorzien. Het vrijkomende stam- en takhout zal worden afgevoerd.

Aanvullende velvergunning

Voor twee bomen zal een velvergunning worden aangevraagd. Deze moeten niet in het kader van dunning worden geveld maar in verband met veiligheid van de omgeving. Die bomen zullen later dit jaar worden geveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen