Oosterhoutse Wouter Esseboom finalist Financieel Planner van het Jaar 2018

Wouter Esseboom
Wouter Esseboom
Foto: FFP

De drie finalisten voor de verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2018 zijn bekend. Een van hen is de Oosterhoutse Wouter Esseboom van Esseboom Advies. De winnaar en daarmee opvolger van Berry van Zuidam zal op 4 oktober a.s. bekend worden gemaakt, als sluitstuk van het FFP Congres in Nieuwegein. 

De weg naar de finale

De drie finalisten zijn geselecteerd door een vakjury. Die selectie volgt op een voortraject dat in april van start ging met een online-toets. De toets bestond uit een mix aan meerkeuze- en open vragen. De beste tien financieel planners gingen vervolgens door naar de tweede ronde. In die tweede ronde voerden de tien genomineerden o.a. klantgesprekken met een acteur in de rol van de klant. Het gesprek werd live beoordeeld door twee assessoren.
De vakjury heeft op basis van de uitslagen van de online-toets en de klantgesprekken de drie finalisten geselecteerd. Naast inventarisatievaardigheden is ook gelet op vakkennis van de financieel planners. In de finaleronde mogen alle ruim 3.500 gecertificeerd financieel planners online stemmen op de finalist van hun voorkeur. Dat kunnen zij doen op basis van het financieel plan dat de finalist voor de finale-casus heeft opgesteld én een video waarin de finalist zichzelf presenteert. De stemming onder de FFP-leden bepaalt, samen met het oordeel van de jury, wie op 4 oktober wordt uitverkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2018. De ledenstem telt voor 1/3 mee, die van de jury voor 2/3.

Kwaliteit FFP CFP-keurmerk

Met de verkiezing van de Financieel Planner van het Jaar wil FFP onder meer de beroepstrots van de financieel planner verder stimuleren. “ Een goed financieel planner combineert een goede en brede vakbekwaamheid met uitstekende vaardigheden. De drie finalisten voldoen aan deze kwalificaties. We zijn er echter nog niet: in de finale volgt nog een pittig traject waarbij de finalisten worden uitgedaagd het beste van hun kunnen te laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het congres op 4 oktober weer een prachtige FFP-ambassadeur aan de leden kunnen voorstellen”, aldus Andrea Middel, voorzitter van de vakjury en bestuurslid FFP. FFP (Federatie Financieel Planner) is de beroepsorganisatie van financieel planners en bewaker van het FFP CFP-keurmerk. FFP maakt ook onderdeel uit van het internationale netwerk van FPSB Ltd (Financial Planning Standards Board). Circa 3.500 financieel planners in Nederland zijn aangesloten bij FFP. Hiermee is FFP de grootste Europese organisatie van financieel planners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen