Yarden organiseert lezing over bijna-doodervaring door Wetenschapper Maureen Venselaar

Foto: Yarden

Wetenschapper Maureen Venselaar geeft op 20 september van 19.30 uur tot 22.00 uur een lezing met als thema “Leven na de (bijna-)dood is een geboorterecht”. De lezing wordt gegeven in het crematorium Yardenhuis van Brabant aan de Florijnstraat. Entree is gratis, je dient je wel vooraf op te geven.

De bijna-doodervaring

De bijna-doodervaring (BDE) is een levensveranderende en indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. Mensen die een BDE hebben gehad, vertellen hoe zij uit hun fysieke lichaam zijn gegaan met een lichtlichaam én bewust bleven. Ze reisden met een enorme snel heid door een tunnel, langs maan en sterren, naar een andere werkelijkheid van licht en liefde. De BDE wordt tot nu toe neurologisch of bovennatuurlijk verklaard, maar deze verklaringen schieten te kort en zijn dualistisch. Ook maken ze geen exclusieve koppeling met het leven na de dood, ondanks dat BDE’ers hiervan overtuigd zijn.

Is er een andere verklaring mogelijk?

Vereniging Yarden organiseert een mooie lezing over een nieuwe, unieke BDE-verklaring, in relatie tot het leven na de dood, en in relatie tot de natuurwetenschap en levensbeschouwing. En aan de hand van korte ervaringsverhalen wordt u stap voor stap meegenomen op een wonderlijke ‘laatste reis’, waarbij de BDE een tipje van de sluier oplicht van het leven na de (bijna)dood. Dit is een geboorterecht van ons allemaal, want wij zijn gemaakt van sterrenstof, en worden bepaald door natuurwetten, bij leven en (bijna) dood, hier en aan gene zijde, in tijd en eeuwigheid.

Positieve reacties

De lezing is bestemd voor nabestaanden, (uitvaart)zorgprofessionals en anderebelangstellenden en heeft tot nu toe veel positieve reacties opgeleverd: ‘indrukwekkend en boeiend’, ‘troostvol’, ‘voortreffelijk werk’, ‘de meest accurate wetenschappelijke verklaring ooit’, ‘fascinerende overeenkomsten tussen de (bijna-) doodervaring, de natuurwetenschap en levensbeschouwing.’

Over de spreker

Drs. Maureen Venselaar is BDE-deskundige, geesteswetenschapper en is 18 jaar geestelijk verzorgster geweest. In haar werk kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood en bijna-doodervaringen. Vanuit deze praktijk is zij haar 10-jarige detailstudie begonnen naar de bijna-doodervaring en heeft zij de nieuwe Vijf-Fasen BDE- theorie ontwikkeld. Deze is gepubliceerd in Nederland en de USA.

Meer informatie

De lezing wordt gehouden op donderdag 20 september van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt je genieten van een kopje koffie of thee. De entree is gratis, maar je dient je vooraf wel aan te melden via de link onderaan dit artikel. Je vindt het Yardenhuis van Brabant aan de Florijnstraat 60 op industrieterrein De Vijf Eiken. Bel voor meer informatie met 088 927 3434.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen