Zondag eerste editie KaaiLive met WC Experience in Floraliapark

Foto: KaaiLive

Het Floraliapark staat op zondag 16 september bol van de Oerbrabantse muziek en gezelligheid tijdens de eerste editie van Kaai Live. Met optredens van WC Experience, De Fik Erin, MT Bottles en Kiki Busio staat het programma van deze eerste editie direct als een huis.

WC Experience

Al meer dan 25 jaar timmeren zij aan de weg, als één van de bekendste dialectbands van Nederland. Eind 2009 mochten zij vol trots de prijs “Beste dialectband van Nederland” in ontvangst nemen. Zelf noemen zij hun genre ‘Rock ’n Loll’. Een term die inmiddels meerdere bands bezigen maar die eigenlijk maar bij één band goed past: bij WC Experience. Zij begonnen met schrijven van onzinteksten op bestaande nummers. Een show van WC Experience is alsof je door ’n bulldozer van licht, geluid en show wordt overreden. De show wordt ondersteund door ’n professionele crew die het klappen van de zweep al jaren kent. WC Experience is dus meer dan 5 muzikanten. Het is ’n compleet muziekcircus dat het Floraliapark zal aandoen!

De Fik Erin!

Het is in 2006, dat 3 vrienden een bandje oprichten onder de naam band-onbekend en hier meerdere keren mee op traden. Na enkele optredens werd het al snel duidelijk dat ze echt meer zagen in het muziek maken op plaatsen waar het feestgehalte erg hoog is. Besloten werd er om op korte termijn een bassist en een toetsenist erbij te zoeken. Met carnaval 2007 werd er tegen Maurice Krols gelopen die ook opzoek was naar een bandje, tevens was Jens Huigen bereid gevonden om basgitaar te spelen en was nu dus de band compleet. Na enkele repetities werd een eerste optreden gegeven aan vrienden en bekenden en dit sloeg in als een bom. Hierna werd de naam ‘’De Fik Erin’’ bedacht en de band was klaar voor het publiek. En hoe! Dat laten ze zondag horen (en zien!) tijdens Kaai Live.

MT Bottles

Al sinds 1993 bestormt de poprock coverband de zalen, podia en tenten in de regio van hometown Dorst (bij Breda, maar what’s in a name?) en ver daarbuiten. Na een 5 jaar durende sabbatical keert de groep in dezelfde bezetting in 2015 terug op de planken, maar dan gaat het roer om: de met passie gebrachte (pop)rocksongs welke van kop tot staart werden gespeeld, maken plaats voor medley’s, snelle overgangen, veel meezing- en springmomenten en hier en daar een vleugje mashup on the side. Tijd voor het nieuwe MT Bottles!

Kiki Busio

Van kroeg tot feesttent en bedrijfsfeest tot festival, de inmiddels 25-jarige Kiki Busio heeft haar muzikale stempel al op veel plekken gezet. Samen met haar gitaar, kleed en lamp is ze altijd wel ergens te vinden. Haar interactieve houding misstaat haar niet. Kiki is gewoon Kiki en dat is voor velen al vermaak op zich.

Meer informatie

Kaai Live wordt gehouden op zondag 16 september tussen 13.00 en 19.30 uur op het Floralia Park aan de Beneluxweg 63. Kaarten kosten 13,35 euro in de voorverkoop (incl. servicekosten), 15 euro aan de deur. Ook aan de kaai- jonge mensen is gedacht, kinderen t/m 12 jaar gratis entree (Neem wel ID-bewijs mee om misverstanden te voorkomen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen