Word mede-eigenaar van de zonnepanelen op de Gemeentewerf

Dak gemeentewerf
Dak gemeentewerf
Foto: ONE

Heb jij geen ruimte voor zonnepanelen? Of is het te duur om meteen er meteen een aantal van op je dak te leggen? Dan is het delen van zonnepanelen met Zon Obligaties misschien wel iets voor jou!

Ruimte voor 1.427 zonnepanelen

Op het dak van de Gemeentewerf aan de Kanaalstraat is ruimte voor 1.427 zonnepanelen. Dankzij zogenaamde Zonne Obligaties kun je mee investeren in deze panelen en zo mee profiteren van de zon. Eén zonnepaneel bestaat uit 25 ZonneDelen. Voor 25 euro per ZonneDeel kun je deelnemer in het project worden. Je wordt dat obligatiehouder. In dit bedrag zijn direct alle kosten, zoals naast het zonnepanelensysteem zelf, ook onderhoud, verzekering en administratie meegenomen. Het is dus eenmalig investeren, daarna jarenlang meedelen in de opbrengst. Per huisadres mogen in eerste instantie maximaal 200 zonnedelen aangekocht worden.

Hoe werkt het?

De ZonneDelen geven “recht” op de productie van uw (deel van een) zonnepaneel. Net zoals zonnepanelen op je eigen huis is het uiteindelijke rendement afhankelijk van de hoeveelheid zonnestroom en de dan geldende energieprijzen. Daarnaast ontvang je gedurende 14 jaar ook de inleg weer terug. Klanten van Qurrent ontvangen een aanvullende opslag van 1,037 eurocent per opgewekte KWh. Het rendement van een ZonneDeel zal liggen rond 3,5% per jaar en kan nog een enigszins (verglijkbaar met het SDE+ subsidie) variëren. Het risico wordt in de loop van de jaren gelijkmatig minder, omdat jaarlijks 1/14-deel van de inleg wordt afgelost.

Meer informatie

ZonnepanelenDelen is ingeschakeld om de verkoop en informatie te faciliteren. Deze organisatie heeft reeds meer dan 65 projecten in productie en succesvol gefinancierd. Klik op de onderstaande link voor meer informatie of om je direct in te schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen