GroenLinks wil meer vuurwerkvrije zones en onderzoek naar centrale vuurwerkshow

Foto: CC0 Creative Commons / Geralt

Nog even en we staan weer met de champagne en de oliebollen te kijken naar het vuurwerk. Als het aan GroenLinks Oosterhout ligt komen in de toekomst nieuwe vuurwerkvrije zones rondom bejaardenhuizen of zelfs een centrale Oosterhoutse vuurwerkshow.

Overlast door vuurwerk

Ieder jaar weer veroorzaakt vuurwerk een aanzienlijke schade en overlast voor mens, dier en milieu. Tijdens de afgelopen 8 jaarwisselingen (van 2010 tot 2017) kostte dat de Oosterhoutse gemeente 241.102 euro. Dat was naast de kosten voor het herstel van schade aangericht door vuurwerk ook de kosten voor het nemen van preventieve maatregelen om vuurwerkschade te voorkomen. GroenLinks Oosterhout wil dat er een verbod komt op het afsteken van consumentenvuurwerk rondom verzorgings- en verpleegcentra en concentraties van ouderenwoningen. Op die manier zou schade en overlast voor de omgeving kunnen verminderd.

Centrale vuurwerkshow

Volgens GroenLinks is 60% van de Nederlanders voorstander is van een verbod op consumentenvuurwerk en wenst men dat er een centrale vuurwerkshow organiseert. Daarom vraagt GroenLinks aan de gemeente om te laten onderzoeken of het ook in Oosterhout gewenst is om in de toekomst een centrale vuurwerkshow te organiseren. Volgens GroenLinks wegen de kosten van preventieve maatregelen, vuurwerkschade en vuurwerkgerelateerd letsel op tegen de kosten van een centrale vuurwerkshow. De gemeente zal deze motie tijdens de raadsvergadering van 11 december behandelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden