Een nieuw jaar, nieuwe schilderijen van Lia de Craen

Foto: Lia de Craen

Een nieuw jaar, nieuwe kunst! Op 11, 12 en 13 januari stelt kunstenares Lia de Craen haar atelier in het voormalige bankkantoor van ABN/Amro aan het Arendsplein 70 open. Je kunt tussen 14.00 en 17.00 uur een kijkje nemen. De entree is gratis.

Gastexposanten

Lia ontvangt ook enkele gastexposanten op haar locatie. Zo exposeren Jan van Strien en Nick Vermeulen met nieuwe beelden. Lia zelf zoekt in haar werk naar verrassende composities en vormen. Naar gelaagdheid en weloverwogen kleurgebruik. Met verschillende grondstoffen zoals cement, pasta, zand of grind modelleert ze op het doek structuren tot de juiste spanning in het werk bereikt is. Met schildertechnieken voegt de kunstenares daarna toe of neem weg tot laag na laag het beeld ontstaat dat de abstracte essentie weergeeft van het oorspronkelijke en natuurlijke beeld.

Inspiratiebron

Na de Pabo studeerde Lia de Craen van 1977-1981 aan de tekenacademie te Breda. Sinds 2006 is ze fulltime en professioneel met de kunst bezig. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Beweging, verandering en vergankelijkheid van de levenscyclus fascineren de kunstenares: “Het leven is, net als de natuur, niet te voorspellen. Het besef dat het oude het nieuwe al in zich heeft is wat ik wil weer geven in mijn kunstwerken. Ik trek regelmatig de natuur in om foto’s te maken van wat me inspireert. Foto’s, maar vaak ook schetsen of kleurenstudies vormen het beeldmateriaal voor een nieuw werk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen