Lezing Levenskunst Zuiderhout door emeritus hoogleraar Manu Keirse

Foto: G.Lanting (CC BY-SA 3.0)

Levenskunst Zuiderhout start het voorjaarsseizoen op 14 januari om 19.30 uur. Zie de mens, een pleidooi om anders naar elkaar te kijken.

Emeritus hoogleraar Manu Keirse

Onze maatschappij staat steeds meer in het teken van winst. Steeds meer mensen voelen zich onbegrepen. Emeritus hoogleraar Manu Keirse doet een opvallende oproep om de verregaande fragmentatie in de samenleving een halt toe te roepen. Het is een pleidooi voor een radicale nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en de waardigheid van mensen centraal stelt. Want pas als we dat doen, kunnen we waarachtig met elkaar omgaan. Dit is de echte uitdaging als je zorg wilt dragen voor anderen, in gezin en familie, in opvoeding en onderwijs, in gezondheidszorg en in zorgverlening. Het is niet omdat je kijkt naar mensen dat je hen ook echt ziet. Het gaat niet om wat mensen hebben of kunnen, maar om wie ze zijn en wat ze betekenen. Manu Keirse is emeritus hoogleraar Faculteit Geneeskunde KU Leuven.

Meer informatie

Het bijwonen van deze lezing kost 5 euro inclusief koffie of thee. Voorafgaand aan de lezing kun je vanaf 18.00 uur een hapje eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maak je van jouw avond Levenskunst een compleet avondje uit! De daghap bestaat uit een amuse en een hoofdgerecht. De kosten zijn 12,50 euro inclusief drankje. Je kunt tot uiterlijk donderdag 10 januari reserveren voor de daghap via email [email protected] of telefonisch op 076 – 578 40 00.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen