Kijkmoment voor bezichtiging nieuwe vleugel Frencken

Foto: Ilse Verbeek (Frencken)

Het Mgr. Frencken College is het nieuwe jaar van start gegaan met de eerste lessen in de nieuwe vleugel. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Op zaterdag 19 januari ben je tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom een kijkje te gaan nemen!

Nieuwe vleugel

Deze week is het nieuwe jaar 2019 op scholen begonnen. Op het Mgr. Frencken College in Oosterhout was dat een heel bijzonder moment: de nieuwe vleugel werd in gebruik genomen. Na een korte besloten personeelsbijeenkomst zijn leerlingen via skytubes en ballonnen naar de nieuwe hoofdingang geleid en feestelijk ontvangen. “Gelukkig nieuwjaar!” Met oliebollen werden de leerlingen welkom geheten in het nieuwe gebouw. “Het is spannend; ik ben zo benieuwd wat de leerlingen ervan vinden”, zegt Pharaïlda Kokke, rector van het Mgr. Frencken College. Rond 11 uur worden leerlingen verwacht, maar al vanaf half 11 komen de eerste leerlingen kijken. Muziek klinkt in de aula. Steeds drukker wordt het op de nieuwe ‘zit’trap. Sommige leerlingen zijn relaxed en nemen meteen plaats. Andere leerlingen zoeken hun locker of lokaal. Het is even wennen!

Ervaren en inspireren

Niet alleen leerlingen moeten wennen aan alle nieuwigheid. Alle medewerkers kwamen bijeen in de nieuwe personeelskamer, waar het nieuwe jaar ingeluid werd door de rector: “Ga het gebouw voelen, ervaren en ga erin aan de slag. Ervaar de voordelen, zoals het lichte en moderne gebouw, de ruimtelijkheid en het aangename binnenklimaat. Laat de nieuwe omgeving je inspireren voor nieuwe ideeën en inzichten.”

Nieuwe herinneringen

Ook Robin van der Helm, die drie jaar geleden startte als wethouder met het dossier ‘Frencken’ op zijn bureau, is aanwezig. Wat een lastige klus leek, ging toch vrij snel van start met de neuzen dezelfde kant op: vernieuwend onderwijs in een nieuw, licht en duurzaam gebouw, in combinatie met renovatie van een deel ’oudbouw’. Passend in de onderwijsvisie van het Frencken. Nu kunnen er nieuwe herinneringen worden gemaakt! De middelbare schooltijd is toch de tijd waarin je gevormd wordt, vrienden maakt en wellicht voor het eerst verliefd wordt.”

Oud & Nieuw

Leerlingen zullen deze week nog moeten zoeken en wennen: ‘Waar is de gymzaal?’, ‘Hoe kom ik in het oude E-gebouw?’, ‘Hoe kom ik bij 225?’ en ‘Waar is mijn kluisje?’. Na een lesweek en hulp door medewerkers en plattegronden, zal iedereen ongetwijfeld zijn weg kunnen vinden tussen oud en nieuw. Nog voor de zomervakantie zal ook het gerenoveerde gebouwdeel-A opgeleverd worden en na de zomervakantie zal de gehele school toekomstproof zijn. Tijdens het Open Huis op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari kunnen toekomstige leerlingen al een deel van hun nieuwe school ervaren. En de rest van het gebouw? Dat kan door een 3D-bril worden ervaren.

 

Reacties

article
39295
Kijkmoment voor bezichtiging nieuwe vleugel Frencken
Het Mgr. Frencken College is het nieuwe jaar van start gegaan met de eerste lessen
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20190110/kijkmoment-bezichtiging-nieuwe-vleugel-frencken/
2019-01-10T06:35:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/10063438/Frencken-aula.jpg
Nieuws