Sneeuw op komst, code geel voor gladheid vanaf 9.00 uur

Archief
Archief
Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Wie vandaag de weg op gaat moet rekening houden met sneeuwval. Een neerslaggebied breidt zich vanaf vanmorgen langzaam over het land uit. Regionaal valt een paar centimeter sneeuw waardoor het mogelijk glad kan worden. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanaf 9.00 uur voor gladheid.

Lichte sneeuwval

De website weeronline.nl voorspeldt dat vanmorgen vanuit het zuiden een gebied met lichte sneeuwval langzaam noordwaarts trekt. Aan het eind van de ochtend is in de zuidelijke helft sprake van lichte sneeuwval. In het noorden is het dan nog droog. In Zeeland gaat de sneeuw al tijdens de ochtendspits over in natte sneeuw en loopt de temperatuur op naar een paar graden boven nul. Elders ligt de temperatuur tijdens sneeuwval rond het vriespunt.

Natte sneeuw

Vanmiddag loopt de temperatuur ook in het westen en zuiden geleidelijk op en gaat de sneeuw over in natte sneeuw. In de noordoostelijke helft zijn er perioden met lichte sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. In totaal kan in het zuiden 2 tot lokaal 5 cm sneeuw vallen. Wel wordt de sneeuw vanwege de dooi ’s middags een beetje papperig. In Zeeland smelt de sneeuw snel weg en ontstaat waarschijnlijk geen sneeuwdek. In de rest van het land kan 1-3 cm vallen.

bron:weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen