Zondag albumpresentatie Oosterhoutse Nachtegalen

Foto: oosterhoutsenachtegalen.nl

Zondag 17 februari wordt om 12.00 uur het nieuwe album van de Oosterhoutse Nachtegalen gepresenteerd in de Vresekerk aan de Rulstraat.

Oosterhoutse Nachtegalen

Zangschool de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit kinderen en jongeren die hun stem als muziekinstrument leren gebruiken voor een grenzeloos repertoire; van polyfonie tot popsong, van ‘Matthäus’ tot musical, van kerstlied tot commercial. Daarmee veroveren ze de harten van mensen over de hele wereld; van Nederland tot Zuid-Afrika, van Canada tot Siberië en Nieuw-Zeeland.

Van opleiding tot koorgroep

Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit jongens en meisjes, in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. De leden van het koor komen niet alleen uit Oosterhout, maar uit de hele regio. Voordat ze toetreden tot de concertgroep van het koor, worden ze in de opleidingsgroep door bevoegde docenten klaargestoomd voor het nachtegalenleven.

Eigen charme en klankkleur

Door de gedoseerde maar continue instroom van nieuw opgeleide jonge zangers en zangeressen is een constante kwaliteit gewaarborgd en geniet het koor een goede reputatie, niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten. De bijzondere klankkleur die het koor typeert, wordt vooral verkregen door de aanwezigheid van 3e alten (jongensstemmen in of kort na de stemwisseling); de vele 4- en 5-stemmige stukken krijgen hierdoor een eigen charme en karakter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen