Gemeente Oosterhout doet vanavond mee aan Earth Hour

Foto: Earth Hour WWF

Het idee is simpel: Op zaterdag 30 maart tussen 20.30 en 21.30 uur worden de lichten en andere elektronische apparaten een uurtje uitgeschakeld. Op die manier wordt er direct minder stroom verbruikt en is de uitstoot van de schadelijke koolstofdioxide gelijk lager.

Energiebesparing

De organisatie achter Earth Hour wil daarnaast mensen aanzetten om ook in het dagelijks leven meer aan energiebesparing te doen. Dit jaar is dat op zaterdag 30 maart. Tijdens Earth Hour worden huishoudens en bedrijven opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven (tussen 20:30 en 21:30 uur). Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar het heeft vooral een symbolische functie.

Gemeente Oosterhout doet mee

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en de eerste editie werd gehouden in 2007 in Australië. Inmiddels doen bijna alle landen van de wereld mee. De gemeente Oosterhout doet ook mee en gaat vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur de verlichting van het Stadhuis één uur uitdoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen