zondag opening nieuwe seizoen bij Museum Oud Oosterhout

Foto: Brabants Museum Oud Oosterhout

’t ‘Vaticaan’ komt terug in Oosterhout. Komende zondag 7 april wordt de miniatuurversie officieel geopend tijdens de seizoensstart van Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg. Met een optreden van de Koninklijke Harmonie en het Abrahamorgel en extra aandacht voor de Oosterhoutse recreatiebedrijven.

Museum Oud Oosterhout

Het is dit jaar alweer 26 jaar geleden dat Frans van der Leeuw ‘zijn’ museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg oprichtte. In die tijd is er door vele vrijwilligers met man en macht gewerkt om het museum in stand te houden en uit te breiden tot de huidige collectie. Komende zondag wordt het nieuwe buitenseizoen van museum Oud Oosterhout geopend.

Miniatuurhuisjes

In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan 270 miniaturen opgesteld.  Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij. En wist je dat je in de koffiekamer ook terecht kunt voor echt ouderwets Hollands Snoepgoed?

Meer informatie

Opening zomerseizoen is komende zondag 7 april tussen 11.00 en 17.00 uur. De officiële opening het ‘Vaticaan’ is om 13.00 uur. Er geldt een speciale entreeprijs van 3,50 euro per persoon en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,00. Parkeren is zoals altijd gratis. Je vindt het museum aan de Bredaseweg 129, naast Restaurant Paradijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen