Voortaan ook ’s avonds betaald parkeren op het Torenkwartier

Foto: Google Streetview

Vanaf 7 mei moet je op de parkeerplaatsen van het Torenkwartier voortaan betaald parkeren tussen 9.00 en 21.00 uur van maandag t/m zaterdag. Voor de parkeerplaatsen voor vergunninghouders blijft de tijd van 9.00 tot 21.00 uur van maandag t/m zondag.

Overlast verminderen

Met de ingebruikname van parkeergarage Basiliek in 2015 is een aantal openbare parkeerplaatsen komen te vervallen. Hierdoor wordt een hogere parkeerdruk ervaren door omwonenden. Door het uitbreiden van de parkeerregulering zal de parkeerdruk voor omwonenden naar verwachting op zaterdagavond en zondag worden verlaagd. Om de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op het Torenkwartier voor omwonenden te vergroten zal op 7 mei aanstaande een nieuw parkeerregime van kracht gaan. De tijden voor betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren zullen hierbij worden verruimd.

Ook na 18.00 uur betaald parkeren

Betaald parkeren zal gaan gelden van maandag t/m zaterdag, van 9.00 tot 21.00 uur en vergunninghoudersparkeren zal gelden van maandag t/m zondag, van 9.00 tot 21.00 uur. Op dinsdag 7 mei aanstaande wordt de bestaande bebording vervangen door bebording met daarop de nieuwe tijden. De eerste twee weken zal handhaving enkel optreden door middel van het uitdelen van een waarschuwing. Hierna zal verbaliserend worden optreden. Overigens kun je je auto goed parkeren in Parkeergarage De Basiliek op een steenworp afstand van het Torenkwartier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen