Antoniusviering op 11 juni met ‘Weggeefbrood’

Foto: Wiljan van der Zanden

Dit jaar wordt op 11 juni 0m 18.30 uur voor de 25ste keer de naamdag van Sint-Antonius van Padua gevierd in Antoniushuis De Vinder met speciaal ‘Weggeefbrood’.

Viering in De Vinder

Sint-Antonius van Padua is al meer dan 100 jaar de patroon van de Sint-Antoniuskerk. Ook nu de kerk gesloten is wordt zijn naamdag op 13 juni nog steeds gevierd. Dit jaar al voor de 25e keer. Een jubileum dus. De viering vindt, sinds de kerk gesloten is, plaats in de Antoniuskerkzaal in ‘De Vinder’ aan de Sint-Vincentiusstraat 113a. Voorganger in de viering dit jaar is pastoor H. Akkermans en de Antoniuszangers, onder leiding van Theo Michielsen, zorgen voor de muzikale ondersteuning.

Antoniusbroodjes zijn ‘Weggeefbroodjes’

De eucharistieviering begint op 11 juni om 18.30 uur. Op het eind van de viering worden de Antoniusbroodjes uitgedeeld. Tientallen Antoniusbroodjes vinden elk jaar hun heilzame weg naar alle uithoeken van Oosterhout want Antoniusbroodjes zijn bestemd om ‘door te geven’ aan mensen waarvan wij vinden dat ze die nodig hebben; die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Dit in navolging van Antonius want wie vasthoudt verliest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen